Crew zagadaj do Killa, to chyba jego motocykl pionował niejaki R.Pasierbek
A serio to kiedyś szukałem czegoś w necie - i to jedyny filmik który znalazłem by NTV/NT jeździła na jednym kole...
Pytanie foto-zagadka od mechanicznego debila (czyli mnie)
Na zdjęciu 1: W prawym górnym rogu widać uniesiony zbiornik paliwa. Pytanie brzmi:
Do czego służy ten gumowy przewodzik i dlaczego jest odpięty?
- Odpiął się podczas podnoszenia zbiornika?
- Odpiął (urwał) się kiedyś tam?
- Wcale się nie odpiął, gdyż ma sobie tak luźno wisieć?
ZDJęCIE 1:
Na zdjęciu 2 znów widać podniesiony zbiornik paliwa. Pytanie brzmi:
Do czego służy ten "cykuś" wskazany przez strzałkę i czy dobrze zrobiłem, że gumowy przewodzik ze zdjęcia nr 1 zapiąłem do wskazanego strzałką "cykusia"?
ZDJęCIE 2:
P.S. Jak Boga kocham, wolę operacje na otwartym sercu niż grzebanie w otwartym motocyklu. Czego się nie dotknę to się psuje...
[ Dodano: Pią Wrz 04, 2015 03:36 ]
Zdjęcie 1:
Zdjęcie 2:
_________________ Paramedic on board.
Trained to save your ass, not kiss it!
Pytanie foto-zagadka od mechanicznego debila (czyli mnie)
Na zdjęciu 1: W prawym górnym rogu widać uniesiony zbiornik paliwa. Pytanie brzmi:
- Odpiął się podczas podnoszenia zbiornika?
- Odpiął (urwał) się kiedyś tam?
- Wcale się nie odpiął, gdyż ma sobie tak luźno wisieć?
ZDJęCIE 1:
Na zdjęciu 2 znów widać podniesiony zbiornik paliwa. Pytanie brzmi:
Do czego służy ten "cykuś" wskazany przez strzałkę i czy dobrze zrobiłem, że gumowy przewodzik ze zdjęcia nr 1 zapiąłem do wskazanego strzałką "cykusia"?
Crew707, zdjęć nie widać. Generalnie wężyki "niepodłączone" mogą się kończyć na spodzie motocykla jeśli są do zrzucania nadmiaru płynu na asfalt. W górze, raczej takie nie powinny być i prawdopodobnie dobrze zrobiłeś.
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
Jak zmieniałem u siebie filtr powietrza, to miałem wszystkie wężyki podłączone. Moje skromne zdanie: jest to wężyk odprowadzający nadmiar paliwa spod korka wlewu. Pewnie już masz wszystko poskładane... tego typu rzeczy sprawdzam sprężonym powietrzem. Jak nie mam pod ręką kompresora to sprężone powietrze do czyszczenia klawiatury też się nada.
Zdjęcia widzisz po zalogowaniu i dlatego my ich nie zobaczymy.
Generalnie od spodu zbiornika podłączone są dwa przewody:
1) odpowietrzenie zbiornika(cieńszy) żeby się próżnia nie wytworzyła.
2) przelew nadmiaru paliwa(grubszy) - ma za zadanie odprowadzić paliwo gdybyś przelał przy tankowaniu czy np. przy glebie. Kończy się pod moto, żeby paliwo nie ściekało na rozgrzane elementy silnika.
_________________ Na mechanice się nie znam, ale chociaż po doradzam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum