Kolego przecież właśnie to ci pisaliśmy jeśłi od razu nie uargumentowałeś stanu motocykla to już chyba po ptokach no ale próbuj może na to pójdą ,wiecie tak naprawdę nikt ci łba nie urwie
_________________ Kobieta jest jak butelka whisky -pusta-nie do przyjęcia.
bedur Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 453 Skąd: Nidderau DE
Wysłany: Wto Sie 26, 2014 20:03
Ja też tak miałem, że US stwierdził że kwota na umowie za niska. Musiałem napisać oświadczenie - nie pamietam, czy na umowie, czy na ich druku czy gdzie, że pojazd jest do remontu. Dobrze, że wcześniej dowiedziałem się, że oryginalny boczek, podnóżek kierowcy i parę gadżetów w Hondzie kosztuje tyle ile kosztuje i to [oświadczenie] załatwiło sprawę. Jak faktycznie miałbym się kopać z koniem to bym zapłacił te kilkadziesiąt złotych. Koń jest większy a święty spokój za kilka PLN to też dobry zakup. Ale oczywiście mogę się mylić
_________________ Jest tyle rzeczy które mam w dupie a codzienne dochodzą nowe.
Nie jest to moj pierwszy pojazdy. Zawsze placilem podatek od ceny z unowy i było dobrze. Tym razem widocznie cena wydala sie im zbyt zaniżona i stąd ten problem.
Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1757 Skąd: Betzdorf (DE)
Wysłany: Wto Sie 26, 2014 23:18
GhoustDragon napisał/a:
spooky86 napisał/a:
Zasięgnąłem właśnie rady od znajomego który zajmuje się podatkami i niestety jest tak jak buu-84 napisał. Podatek trzeba zapłacić od wartości rynkowej, a nie wartości z umowy. Jeśli pojazd naprawdę jest w kiepskim stanie potrzebna jest opinia rzeczoznawcy. Także nawet jeśli trafi się nam okazja i kupimy tanio to i tak trzeba będzie zapłacić podatek od wartości rynkowej. W każdym bądź razie deklarację złożyłem wczoraj, jeśli się uda to będzie ok, jeśli nie to zostanę wezwany do US i będę musiał dopłacić różnicę. Tyle na ten temat:)
No co Ty... To już... I pozwolisz się tak okraść
O kur... .
Przepraszam za tego typu komentarz. Wiem, że adminowi nie przystoi ale ...
_________________ SHL M11 '65, zwłoki Osy i WSKi .
Pomógł: 6 razy Wiek: 45 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 829 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Sie 27, 2014 10:44
Na końcu dyskusji musicie wszyscy wyrazić "czynny żal" wówczas złe myśli (pomysły) i winy zostaną wam odpuszczone
_________________ jeszcze wcześniej MZ ETZ 150
wcześniej: Honda NT 650 V Deauville 2004r
później: Honda NT 700 V Deauville 2009r
teraz Triumph Tiger Explorer 1200
Witam.
Odgrzewam trochę kotleta z zapytaniem, czy ktoś z Was ma, albo zna kogoś co ma dostęp do tabel eurotax 2015 ??? Cel to ustalenie wartości rynkowej Devi z 2002r. z CBS.
[ Dodano: Pią Mar 27, 2015 09:36 ]
7500-8000zł (na dzień 26-03-2015r.) - jakby ktoś szukał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum