Wysłany: Wto Wrz 16, 2014 21:20 Sprzęgło się kończy czy coś innego???
Koledzy mam takie pytanie, próbowałem się uczyć palenia gumy w mojej 700 i po 5 próbie miałem taki problem że wrzucając na neutralny bieg ciągnoł tak jakby był na jedynce, a jak wrzuciłem z neutrala na jedynke to szarpnął i zgasł z wciśniętym sprzegłem. Po klilku naciśnięciach sprzęgła około 8 odpaliłem go i mu przeszło ,ale czasem jak wcisnę klamkę od sprzęgła to słyszę takie przeskakiwanie jak by coś się blokowało takie pyknięcie. Wie ktoś co to może być???
Pomógł: 10 razy Dołączył: 19 Maj 2012 Posty: 739 Skąd: Białystok
Wysłany: Wto Wrz 16, 2014 22:01
Łukaszfox napisał/a:
próbowałem się uczyć palenia gumy w mojej 700
Tak z ciekawości- po co Ci to?? Nie szkoda Ci motocykla do katowania w ten sposób? Jeszcze jakiś stary "ścigacz" to bym zrozumiał, ale Devi 700 do takich celów...
Wysłany: Sro Wrz 17, 2014 06:47
Zgadza się. Palisz tarcze i/lub przekładki i być może sypie Ci się mechanizm wysprzęglający i elementy skrzyni.
Rozbierz, zmierz sprężyny, zmierz tarcze i sprawdź kolor przekładek. Jeżeli tam wszystko będzie OK, to zacznij szanować opony, bo remont będzie kosztował.
I jeszcze olej. Olej jest też bardzo ważny najlepiej jakiś lekki żeby ci z głowy nie poszedł w pięty. Jak dolejesz to daj znać czy problemy ze skrzynią dalej występują.
A tak poważnie, NT700 i palenie gumy???????? profanacja.
Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1782 Skąd: Tarnów
Wysłany: Czw Wrz 18, 2014 17:03
Łukaszfox, wybacz chłopie, ale nie mogłem się powstrzymać...
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
hhehhheeh. Co za poprawność polityczna Nt tak samo można palić laka lub latać na kole jak innymi motocyklami. Trzeba jednak wziąć pod uwagę ewentualnego duala i nie palić sprzęgła bo to zasługuje na wyśmianie
jak długo smalisz w miejscu to może szybciej płyn zagotujsz bo przepływu powietrza przez chłodnicę brak A jeszcze mniejsze przeciążenie będziejak odpalać w ogóle sprzęta nie będziesz. Dajcie żyć! Motocykl to zabawka jakich wiele i można się nimi bawić na wiele sposobów. NT czy NTV to ani zabytek czy unikat aby tak przeżywać
Pomógł: 24 razy Wiek: 84 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 898 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Pią Sty 30, 2015 10:10
Mnie palenie gumy nigdy nie emocjonowało i nigdy nie paliłem gumy motocykla ale palenie /tak sobie wyobrażam / na półsprzęgle to nie palenie gumy a palenie sprzegła i to się moim zdaniem się stało.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
konrad1f, ja po prostu wyraziłem swoją opinię, że mi osobiście szkoda sprzęta, gum itd na palenie kapcia a co kto robi to już jego broszka ani się z niego nie śmiałem, ani atakowałem więc nie rozumiem o co chodzi
Pomógł: 24 razy Wiek: 84 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 898 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Pią Sty 30, 2015 18:34
Kobrzak
Wyluzuj! Masz prawo pisać to co uważasz za stosowne i inni też mają to samo prawo pisania na forum.
Jakiekolwiek pretensje są nie wskazane. Spokojnie!
Tak dla zasady. Temat postu to: "Sprzęgło się kończy czy coś innego??? "
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum