Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 04 Lis 2013 Posty: 315 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Paź 16, 2014 19:02 Podsumowanie sezonu 2014
Dzisiaj właśnie zakończyłem sezon. Był serwis, motorynka naszykowana na zimowanie, umyta Chciałem w związku z powyższym WSZYSTKIM podziękować...
Kiedy rok temu się tu zalogowałem - niedługo będzie rocznica - nie sądziłem, że spotkam tutaj tylu wyjątkowych ludzi, prawdziwych, szczerych, rażących dobrocią, życzliwością. Było fajnie! Na moto, w puszcze, przy puszce (piwa), siatkówce, kajakach, basenach, torze i szkoleniach, wszędzie Nie sposób wymienić najważniejszych, bo wszystko to jest ważne!
Jeszcze raz dziękuję, liczę, że w 2015 zrobimy naprawdę jakąś grubą akcję i wyruszymy naprawdę w dłuuuugą podróż Czego Wszystkim i sobie życzę
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Wto Gru 02, 2014 23:13
Może i nie podsumowanie sezonu 2014, ale jakiś tam lekko nostalgiczny skok w przeszłość. Chyba mój drugi "pełnowartościowy" sezon na NTV. Czasy, kiedy jeszcze pytałem na forum, czy świecąca kontrolka oleju po włączeniu zapłonu to normalna sprawa, czy mam się martwić. Czasy, kiedy ciężko było odłożyć na linkę prędkościomierza, która wówczas wydawała się niezbędna do tego by wiedzieć na jakim jadę biegu. Czasy, kiedy jeździło się w skórzanej ramonesce bez protektorów a za podpinkę robiły gazety lub papierowe ręczniki ze stacji. Czasy kiedy jeździło się w bawełnianej "strażackiej" kominiarce upodabniającej do plemnika. Czasy kiedy w okolicy piątkowe spoty motocyklowe były niemal obowiązkiem. Czasy kiedy nie liczyło się to kim jesteś i czym jeździsz a ważne było samo to, że masz w sobie to coś. Czasy kiedy myślałem, że "nie ma takiej siły, która zniszczy to, co w nas".
Sporo się jednak zmieniło od tych czasów. Czasem na lepsze, czasem na gorsze... Taka jakaś nostalgia mnie naszła. Kiedyś już wrzucałem, może nawet nie raz... Ale wrzucimy raz jeszcze.
Pomógł: 6 razy Wiek: 45 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 829 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 10:25
Po prostu się starzejemy kolego
_________________ jeszcze wcześniej MZ ETZ 150
wcześniej: Honda NT 650 V Deauville 2004r
później: Honda NT 700 V Deauville 2009r
teraz Triumph Tiger Explorer 1200
Pomógł: 6 razy Wiek: 45 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 829 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 17:43
Teraz jest taka nowość - wodny paintball - właśnie na kajakach.
_________________ jeszcze wcześniej MZ ETZ 150
wcześniej: Honda NT 650 V Deauville 2004r
później: Honda NT 700 V Deauville 2009r
teraz Triumph Tiger Explorer 1200
Czasy, kiedy jeździło się w skórzanej ramonesce bez protektorów a za podpinkę robiły gazety lub papierowe ręczniki ze stacji. Czasy kiedy w okolicy piątkowe spoty motocyklowe były niemal obowiązkiem.
Coś w tym jest! Choć stary nie jestem to jeszcze kilka lat temu byłem ETZ-ką na większości piątkowych spotów a teraz jakoś nie ciągnie. Za to jest ochota żeby siąść na motocykl i pojechać gdzieś przed siebie, tak po prostu odpocząć, odwinąć manetkę na jakiejś prostej bez oglądania się na innych.
Jedyne co się u mnie nie zmieniło to ta skórzana kurtka bez protektorów - na szczęście ciągle się w nią mieszczę A jeśli nawet zmienię to na podobną, jakoś pasuje mi taki "oldskul" i wizerunek motocyklisty z poprzedniej epoki.
Część z osób z którymi jeździło się parę lat temu założyła rodziny i nawet jeśli motocykl pozostał to już nie to samo. Część śmiga po niebieskich autostradach a w pamięci pozostał tylko ich uśmiech. Tyle się zmienia ale tak naprawdę "nic się nie zmieniło, motórzyści byli są i będą", ten cytat zapewne wielu pamięta.
Killu, po prostu chłopie starzejesz się najnormalniej w życiu , ja w Twoim wieku .....bla, bla , bla .
Panowie nostalgia do przeszłości musi być , a co ma powiedzieć kolega Izydor - ja to jeszcze dla niego gówniarz jestem .
Wracając do takiego nastroju to ostatnio próbowałem sobie przypomnieć moją klasę z podstawówki , udało mi się to tylko w połowie z nazwisk i imion .
Za dużo masła Panowie , za dużo
snajper-psg1 napisał/a:
Choć stary nie jestem to
Może stary to mój Pesel , ja chce być "doświadczony"
_________________ Honda Gold Wing GL 1800A
Pomagam w uzyskaniu odszkodowania dla osób poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych !!!
Pomógł: 24 razy Wiek: 84 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 898 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Czw Gru 04, 2014 23:26
No to Izydor mówi,: jak utrzyma się mój "fizis" i nie wsadzę nogi tam gdzie nie trzeba to powinienem zobaczyć Was w lipcu a później niestety moja "kobyłka" pójdzie pod młotek. Będę już jeździł tylko rowerem i "puszką" ku olbrzymiej radości mojej Połowicy.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Jako człowiek uzależniony od roweru i czasami wsiadający na motocykl potwierdzam - na moto nie jest źle, na rowerze chcą mnie zabić prawie codziennie. Dobrze że póki co bezskutecznie
Wiek: 43 Dołączyła: 20 Paź 2013 Posty: 397 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Gru 09, 2014 15:55 Re: Podsumowanie sezonu 2014
Arkadio napisał/a:
Kiedy rok temu się tu zalogowałem - niedługo będzie rocznica
Masz rację Arkadio! To już rok! I to jaki!
Tylu fantastycznych ludzi i tyle spełnionych marzeń (nawet tych malutkich) nie nazbierało mi się chyba przez całą dekadę
Fajnie było, jest i będzie. Byle do wiosny!
_________________ Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość. Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum