Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1336 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 01:08
Potwierdzam ten wynik.
BÄdÄ c na tej samej stacji BP zobaczyĹem Ĺźe ktoĹ ( jeĹli motorist7 ty masz biaĹe kierunki i szybkÄ givi to Ty ) stoi w kolejce do hamowni i jest juĹź 4 w kolejce.
CzytajÄ c ten temat byĹem ciekaw ile NTV 650 ma w koĹcu tych Nm. PodszedĹem zatem po dokonanym pomiarze do wĹaĹciciela ktĂłry zaprezentowaĹ wyniki takie same lub prawie takie same jak wyĹźej wymienione
Maurycy, ale coĹ nie tak jest z tym wykresem. Czemu na poziomej osi gdzie sÄ obroty na minutÄ max obroty to niecaĹe 6500?? u mnie na wykresie jest do 9tys z kawaĹkiem..
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 19:08
Tu chyba lezy ppies pogrzebany. CoĹ zapewne jest nie tak z stosunkiem obrotĂłw(czyli koĹa) i tego waĹka, ktĂłry jest napedzany.
Moje koĹo generuje "niby" wiÄkszy moment obrotowy tak jakby nie miaĹo 17cali, duĹźo mniej.
JakoĹ tak wĹasnie to rozumiem,
A dlaczego wykres koĹczy sie na 6500tys obrotĂłw, dlatego bo juĹź dalej nie bedzie "lepiej" nie ma sensu tworzyÄ wykresu do caĹkowitego kresu wyrymaĹoĹci silnika, kiedy moc zaczyna spadaÄ koĹczÄ sie "zawody" razem z wykresem.
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 19:16
KoleĹ na hamowni na pewno coĹ namotaĹ. KaĹźdy czĹowiek ma prawo siÄ pomyliÄ, jednak powinien siÄ do tego przyznaÄ Wybierz siÄ raz jeszcze na hamownie jak bÄdziesz miaĹ okazjÄ.
Maksymalna moc NTV powinna byÄ osiÄ galna w okolicach 7400 obrotĂłw...
Gdyby nie kardan, to o taki stan rzeczy podejrzewaĹbym wiÄksze koĹo zÄbate z tyĹu! Ale osiÄ gniÄcie 80Nm i tak byĹo by abstrakcjÄ ! WĂłwczas Twoja maszyna ĹciÄ gaĹa by CiÄ z siebie na kaĹźdej prostej, kiedy chciaĹbyĹ odkrÄciÄ nieco agresywniej gaz
u mnie jak widac na wykresie mocy max wartoĹÄ wynosi 54,9KM przy prawie 8 tys obrotĂłw, wiÄc jak moĹźe byÄ tak, Ĺźe na Twoim wykresie max moc jest przy duĹźo niĹźszej prÄdkoĹci obrotowej silnika? i na Twoim wykresie linie powyĹźej tam 6tys spadajÄ gdzie u mnie rosnÄ
przemek13
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 11:43
wczoraj wĹaĹnie w KRAKOWIE na tej samej imprezie motocyklowej o ktĂłrej mĂłwicie MOTOCYKLOWA NIEDZIELA NA STACJACH BP , ustawiĹem sie w kolejce i sie doczekaĹem
Strasznie sie denerwowaĹem bo nie wiedziaĹem czy moje moto podoĹa temu badaniu ale wszystko byĹo ok
Sam regulowaĹem moto i wĹasnie dlatego sie stresowaĹem , ale widaÄdobrze mi poszĹo .
- gaĹźniki ustawione na 3 obroty (Ĺrubka powietrza)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum