CzeĹÄ, kupiĹem niedawno Deuvilla z 99 roku jednak nie ma on orginalnego kluczyka tylko jakiĹ dorobiony z doczepionÄ gĹĂłwkÄ od oryginalnego zĹamanego klucza. Mam problemy w zwiazku z tym z immobiliserem. Macie jakieĹ dojĹcia do w miarÄ rozsÄ dnych cen na dorobienie i zakodowanie takiego klucza?
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 526 Skąd: Mielec
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 23:34
U mnie w mieĹcie coĹ takiego robiÄ i to z wieloletniÄ juĹź "tradycjÄ " - zawsze u nich dorabiaĹem zapasowe kluczyki do moto Zapytam jutro o cenÄ i dam znaÄ.
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 01:48
Ja za swoje kluczyki pĹaciĹem 20zĹ... Nie widzÄ w tym filozofii, chociaĹź musiaem siÄ naĹaziÄ, Ĺźeby ktoĹ podjÄ Ĺ siÄ dorobienia kluczyka (maĹo kto miaĹ odpowiedni klucz w stanie surowym) a najwyĹźsza cena jakÄ mi zawoĹali to 70zĹ... Nie wiem jak w Deauville, ale dla Revere mam kluczyk "JMA HOND 28P" - byÄmoĹźe to w czymĹ pomoĹźe...
Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1336 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 03:16
PrzecieĹź kolega wyraĹşnie napisaĹ Ĺźe chodzi o kluczyk z wbudowanym imobilajzerem a to juĹź tak prosto nie wyglÄ da jak w REVERE .
Nowy kluczyk nie tylko musi pasowaÄ fizycznie do zapadek ale teĹź jego ID musi zostaÄ "wgrane" do komputera zarzÄ dzajÄ cego odciÄciem zapĹonu.
Pop-art obawiam siÄ Ĺźe masz tylko 2 wyjĹcia.
1. Wizyta w serwisie hondy ( taka sama operacja w renault kosztowaĹa mnie 250 PLN wiÄc obawiam siÄ Ĺźe do motocykla cena *2 )
2. DemontaĹź imobilajzera - poszukaj na forum chyba juĹź ktoĹ to ÄwiczyĹ.
Pozdrawiam
Sladek.
EDIT:
ZapomniaĹem dodaÄ Ĺźe dorobienie kluczyka w serwisie jest moĹźliwe TYLKO I WYĹ?CZNIE jeĹli posiadasz tzw KEYCODE/SECURITYCODE ( nie wiem jak on wyglÄ da w DEAUVILLE ,bo ja mam '98,przewaĹźnie jest to taka plastikowa karta z dlugim cyfrowym kodem) . Bez tego kodu wgranie nowego kluczyka do motocykla nie jest moĹźliwe !!! ( przynajmniej legalnie )
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 491 Skąd: Olsztyn/Nadarzyn
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 11:42
Za zwykĹy to ja zapĹaciĹem 14 zĹ i byĹ gotowy od rÄki - byle otwieraÄ zamki wszystkie i nie nadwyrÄĹźaÄ tego wĹaĹciwego. Za klucz z wbudowanym chipem i zakodowanie w stacyjce Ĺlusarz zaĹpiewaĹ 8 stĂłw, wiÄc daĹem sobie spokĂłj. KiedyĹ widziaĹem na allegro caĹe zestawy do Devila (zamki + stacyjka), ale bez immobiliser 'a, tylko na zwykĹe klucze za ok. 2 stĂłwki. MoĹźe raczej warto takiego zestawu poszukaÄ i przerobiÄ.
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 526 Skąd: Mielec
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 13:25
SprawdziĹem ceny u mnie w mieĹcie. Sprawa ma siÄ nieciekawie. Po pierwsze sÄ problemy z surĂłwkami do takich kluczy [motocyklowych], po drugie jeĹli surĂłwka siÄ znajdzie a jest to klucz ze zmiennym kodem to koszt oscyluje w granicach 200 - 300zĹ.
Za klucz do Revere 'ki zapĹaciĹem u nich 30 zĹ na oryginalnej surĂłwce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum