Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1784 Skąd: Tarnów
Wysłany: Nie Gru 29, 2013 16:53
W okresie świąteczno-noworocznym to najczęściej ćwiczy się podnoszenie "ciężarów"
A tak na poważnie, to dzisiaj przerwałem "koniowi" sen zimowy i przewietrzyłem go na 100 km.
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Wiek: 44 Dołączyła: 20 Paź 2013 Posty: 397 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Gru 31, 2013 00:40
sgtcop13 napisał/a:
A tak na poważnie, to dzisiaj przerwałem "koniowi" sen zimowy i przewietrzyłem go na 100 km.
Być może nawet Cię mijałam... Jechałam puszką z Ciężkowic przez Brzesko, dalej do autostrady na Kraków, Katowice, Cieszyn... Na termometrze 15 stopni!
Po drodze minęłam co najmniej kilkanaście maszyn, w tym NTVkę dokładnie taką jak moja, trampka takiego jak Sladkowy i jeszcze kilka ideologicznie i konstrukcyjnie bliskich forumowi maszyn. Ach... wiosna zimą
_________________ Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość. Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki.
Pomógł: 23 razy Wiek: 47 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Gru 31, 2013 10:56
A ja wczoraj przebiegłem 50m. Bardziej przypominało to breakdance dziadka po viagrze, ale i tak jestem z siebie dumny. Pierwszy raz od 2 miesięcy biegłem. Trening pompkowy fajny, do 100 sporo mi brakuje, ale nie poddaję się. Wczoraj też liczyłem motocykle na drodze. Fajną mamy zimę
Wysłany: Wto Gru 31, 2013 14:19
Krwawa_Stefania napisał/a:
.............
......Być może nawet Cię mijałam... Jechałam puszką z Ciężkowic przez Brzesko, dalej do ..........
Około południa byłem także w Ciężkowicach / obowiązkowy postój przy "Skamieniałym Mieście /
pozdrawiam
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
Wiek: 44 Dołączyła: 20 Paź 2013 Posty: 397 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Gru 31, 2013 16:07
[quote="sgtcop13"]
Około południa byłem także w Ciężkowicach / obowiązkowy postój przy "Skamieniałym Mieście /
pozdrawiam
Więc kiedyś trzeba się tam spotkać. Obowiązkowo!
A w ramach nabywania tężyzny fizycznej można zostawić rumaki u mojej rodziny i pobiegać po Skamieniałym Mieście
_________________ Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość. Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki.
bedur Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 453 Skąd: Nidderau DE
Wysłany: Wto Gru 31, 2013 20:02
Więc kiedyś trzeba się tam spotkać. Obowiązkowo!
A w ramach nabywania tężyzny fizycznej można zostawić rumaki u mojej rodziny i pobiegać po Skamieniałym Mieście [/quote]
Czuję się zaproszony Rumaka nie wypuszczę z rąk
_________________ Jest tyle rzeczy które mam w dupie a codzienne dochodzą nowe.
Wysłany: Czw Sty 02, 2014 21:05
..................
A w ramach nabywania tężyzny fizycznej można zostawić rumaki u mojej rodziny i pobiegać po Skamieniałym Mieście
Dziewczyno, ja tężyzny mam około 100 kg, wolałbym jej się trochę pozbyć.....
pozdro
bedur Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 453 Skąd: Nidderau DE
Wysłany: Pią Sty 03, 2014 20:31
A ja odbiegnę od tematu sportu (chociaż nie daleko ). Kupiłem zestaw do robienia piwa i pierwsze flaszki "mojego browara" już dojrzewają. Oczywiście dziennie jest kontrola jakości Jutro jadę po pszeniczne A żeby było w temacie- to biegam do piwnicy po flaszki i to po schodach Pozdr.
_________________ Jest tyle rzeczy które mam w dupie a codzienne dochodzą nowe.
Wysłany: Sob Sty 04, 2014 11:08
bedur, melduj na bieżąco o szczegółach, bo jestem tym mocno zainteresowany. A jak już na wiosnę zrobi się mocno ciepło, to będę cholernie zainteresowany...
pozdr
Ciekawe to co piszecie, sam cały czas myślę nad wzmocnieniem przed sezonem. Z tego co ja wyczytałem to ie chodzi o możliwość podniesienia motocykla, a o siłę potrzebną do prowadzenia w szczególności cięższych maszyn. Ja mam 174 cm wzrostu i ważę jakieś 78 kg i podniesienie nt 700 z załadowanymi kuframi to żaden problem. Wywróciłem się z pełnym załadunkiem (kufer centralny na pewno miałem delikatnie przeładowany + tankbak) jechałem w bieszczady z plecaczkiem, dojeżdżając do drogi nie zauważyłem, że asfalt się pochyla i ucieka w dół, no i gleba zabrakło mi z 10 cm pod nogą gleba postojowa zaliczona:) ale motocykl podniosłem jak piórko bez problemu, większy problem to manewrowanie w warunkach "ekstremalnych" - wzniesienia na pisaku , na piasku, żwirze, manewry parkingowe kiedy mamy pod dupą ponad 250 kg i tu przydaje się mieć troszkę siły i sprawne niektóre partie mięśni jestem świeżakiem i to są moje przemyślenia po pierwszym sezonie i gdzie napotykałem problemy związane z ciężarem moto Myślę, że ważne jest złapanie hantli w zimie i popracowanie nad górną partią mięśni i to nawet w sezonie pomachać troszkę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum