Wysłany: Wto Sie 20, 2013 17:26 Zablokowało silnik
Miałem dzisiaj dziwny przypadek. Zakręciłem jeden obrót rozrusznikiem, poczym coś głucho stuknęło i silnik ani drgnął. Rozrusznik nie był w stanie zakręcić silnikiem, kontrolki przygasły.
Na piątym biegu, z wielkim trudem ruszyłem kołem i rozrusznik normalnie zakręcił. Co to mogło być? Proszę o pomoc, dzięki.
Trudno jednoznacznie powiedzieć co było przyczyną zablokowania.Płyn chłodniczy dostający się na cylinder może zablokować silnik.Widziałem kiedyś zablokowany silnik przez nagar który oderwał się z głowicy i blokował przejście tłoka przez górny martwy punkt.
_________________ MAM V2 CO PIęKNIE GRA!
Bob Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 596 Skąd: Op
Wysłany: Nie Sie 25, 2013 18:12
Mi się wydaje że rozrusznik mógł się zablokować, w sensie mechanizm, bendix. Przy czym przy ponownej próbie zakręcenia, cały prąd poszedł na rozrusznik, który siłą rzeczy nie mógł się zakręcić, stąd to przygaśnięcie kontrolek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum