Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Mar 2012 Posty: 91 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Lip 14, 2013 23:23 Zgasnął na światłach
Miałem ostatnio sytuację, która mnie zaskoczyła. Po przejechaniu około 5km od odpalenia stojąc na światłach około 30sekund, wrzucilem 1 i czekałem aż zapali sie zielone. W miedzyczasie ntv zgasła. Zgasła ot tak, w ten sam sposób jak się gasi przyciskiem on/off. Nie było żadnego krztuszenia itp. Wrzuciłem na neutral i odpaliłem bez najmniejszych problemow. Później nic takiego sie nie przytrafiło. Czy mam na coś zwrócić uwagę, sprawdzić napięcie, regulator? Czy jest to jakaś niedobra oznaka?
Może sprawdz czujnik od bocznej stopki.. Tam jest fajny myk jak masz rozlożoną stopkę to moto pracuje. a jak włączysz bieg na rozłożonej to odrazu gaśnie.. i ten czujnik jest terz podpięty z czujnikiem biegu neutrealnego. jak ten czujnik od biegu nie działa to wiadomo moto nie sygnalizuje neutreala czyli może poprostu unieruchomić motor.. ale na początek zobacz czujnik.
Wysłany: Pon Lip 15, 2013 11:37
Dzięki za odpowiedzi. A w jaki sposób sprawdzić jakość jego działania? Sama w sobie działa bez zarzutu i spełnia swoją rolę czyli gdy jest rozlożona i wrzuce 1 to gaśnie. A ostatnia sytuacja miała miejsce wtedy gdy stałem na wrzuconej jedynce z wciśnietym sprzęgłem(kilka sekund) i dopiero po chwili zgasnął.
Kurcze... A ja myślałem że w reverkach nie było tego czujnika stopki bocznej, bo u mnie się nic nie dzieje. Mogę jechać na biegu ze stopką rozłożoną, a raz mi się to zdarzyło. Mógłby ktoś zrobić zdjęcie jak to wygląda zamocowane na motocyklu? Bo u mnie nie mogę tego znaleźć a wiem jak to wygląda, bo na alledrogo widziałem, a chciałem sprawdzić co nie gra.
Wysłany: Pon Lip 15, 2013 16:05
mrok31337, Też pierwsze przyszło mi to na myśl, ale po 5 km powinien sie już rozgrzać, zwłaszcza że nie było zimno. Nie bylo też spadku obrotów. Prędzej przychyle się do wersji, że gdzieś lewym butem zahaczyłem o stopkę boczną i odcięło zapłon.hm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum