Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 825 Skąd: Sławków
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 13:43
Skoro juĹź to opanowaĹeĹ moĹźe pomyĹl nad zaĹoĹźeniem pĹytki przeciw temu iskrzeniu lub diody, ktĂłra teĹź daje radÄ a ew problemy z wypalonymi stykami zniknÄ
Witam. Panowie i Panie Mam prawdopodobnie problem z pompÄ paliwa. Pierwsze objawy byĹy takie, Ĺźe prawie nie wrĂłciĹem z przeglÄ du. Motocykl nie chciaĹ siÄ wkrÄcaÄ powyĹźej 4 tys. Obecnie jest tak, Ĺźe po odpaleniu pompka bardzo intensywnie tyka/pyrka (nie wiem jak to nazwaÄ). Po okoĹo 1 min. pompka zaczyna tykaÄ/pyrkaÄ tak okoĹo co 3 sekundy (bardzo nieregularnie) i paliwo teĹź jakby wolniej pĹynÄĹo we filtrze. WczeĹniej rozebraĹem pompkÄ celem sprawdzenia stykĂłw. Nie wyglÄ daĹy na specjalnie nadpalone, poza tym przeczyĹciĹem je papierem Ĺciernym.
NajwaĹźniejsze pytanie to jest takie czy pompa caĹy czas intensywnie powinna tykaÄ? Jest to dosyÄ wyczuwalne rÄkÄ wiÄc nie trudno u mnie okreĹliÄ, czy jest to intensywne czy sĹabe.
Pomógł: 8 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 928 Skąd: Opole ZWM
Wysłany: Sro Lip 10, 2013 23:18
Pompa nie powinna caĹy czas pracowaÄ.
Przede wszystkim stykĂłw nie powinno siÄ czyĹciÄ papierem Ĺciernym tylko pilnikami iglakami - jak Ci siÄ kawaĹki piasku dostanÄ miÄdzy styki to pompa nie bÄdzie dziaĹaÄ.
SprawdĹş filtr paliwa (tzn. wymieĹ go) i sprawdĹş kranik paliwa.
PomyĹl teĹź o wymianie pompy na akcesoryjnÄ QAP - wszystkie problemy zniknÄ jak rÄkÄ odjÄ Ä
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum