jeszcze nie ale cierpliwie czekam nie chce mi siÄ z nimi po sÄ dach ciÄ gaÄ doprowadzÄ moto do porzÄ dku trochÄ polatam i sprzedam bo jak dobrze pĂłjdzie to od nastÄpnego roku juĹź mnie w Pl nie bÄdzie
_________________ Kobieta jest jak butelka whisky -pusta-nie do przyjęcia.
Witam, podpinam siÄ pod temat, bo mam podobny problem.
W mojej nt700 cieknie z lewej strony silnika, odkrÄciĹem lewy karter razem z cewkÄ alternatora i wyciekĹ caĹy olej z silnika.
Moje pytanie, czy lewy karter naleĹźy zĹoĹźyÄ na silikon, czy tam musi byÄ olej czy coĹ jest nie tak? Dodam Ĺźe motorem jeĹşdzi bardzo dobrze i nic sie nie dzieje poza tym przeciekiem.
Pomógł: 16 razy Wiek: 59 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 674 Skąd: Wilkowyja
Wysłany: Pon Lip 08, 2013 13:49
Alternator w naszych silnikach pracuje w tym samym oleju co silnik i skrzynia biegĂłw . Chcesz tam zaglÄ daÄ , musisz spuĹciÄ olej z silnika , lub przechyliÄ motocykl na prawÄ stronÄ , najlepiej zlaÄ olej . Natomiast co do uszczelnienia jak najbardziej polecam silikon , z tym , Ĺźe u mnie jeszcze byĹa uszczelka papierowa , ale ja mam 650tkÄ
dzieki za podpowiedz,
zlozylem na silikon i nie cieknie. tylko trzeba odczekac najlepiej z pol godziny po posmarowaniu silikonem powierzchni stykĂłw, bo jak magnes zĹapie to tak mocno przyciaga ze silikon caĹy wyjdzie nawet nie wiadomo kiedy. Pewnie taki bĹÄ d popeĹnil poprzedni wlasciciel i kapalo na bocznej stopce.
Mam jeszcze 2 pytania panowie:
- czy moĹźna dolaÄ troszeczke oleju do napinacza tylnej sprÄĹźyny bo niechcÄ co upuĹciĹem i jest za miÄkki.ewentualnie kto to moze szybko zrobic odplatnie
- puka mi delikatnie z napÄdu przy przeciÄ zeniach jak i na biegu kiedy jest na stopkach. Wydaje mi siÄ Ĺźe z okolic silnika przyzaka. Zrzucilem zawieszenie przy wymianie opony i tarczy i kurcze nic nie widze wytartego. RozebraĹem do krzyĹźaka. w silniku jeszcze nic nie rozkrÄcaĹem, ale musze to zrobic bo jak cos mi zblokuje podczas jazdy to ochraniacze nie pomogÄ . MoĹźe jakieĹ doĹwiadczenie , podpowiedzi nr. tel.?
dzieki z gĂłry
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum