ps. jakiś czas temu też jej szukałem i dość przypadkowo ją znalazłem. Chyba !! widać ją przez lewy otwór nad "gmolami" znajduje się pod gaźnikiem. Więcej szczegółów nie pamiętam
Jak długo to nie mam pojęcia, moto dopiero pierwszy raz odpalone po zakupie. Silnik pracuje równo, nie faluje, na i z obrotów zchodzi ok. Postaram się go podkręcić przy gaźniku. Dzięki za podpowiedzi.
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Mar 20, 2013 09:14
Tak, jak pisali koledzy. Od siebie dodam tylko, żeby regulować obroty najlepiej po rozgrzaniu się motocykla... W deauville'u nie ma co prawda skali, więc niech pochodzi z 5-10 minut po odjęciu ssania i wtedy wyregulujesz najskuteczniej. W miarę zmian temperatury, wilgotnoiści powietrza etc, obroty będą się zmieniały, więc będziesz tam jeszcze zaglądał raz na jakiś czas.
A nie jest tak, że np. motocykl chodzi tylko na jeden gar i stąd tak niskie obroty?
No to sobie troche poczekasz, bo śniegu jest dość sporo, i jeszcze troche ma poleżeć, mnie samego to wkurza, bo też miam kilka rzeczy do zrobienia u Siebie, ale pogoda nie pozwala.
Pomógł: 10 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Sro Mar 27, 2013 21:42
Ojej, a ten temat dalej żyje?
Odpal kolego tą Devilkę, niech pochodzi chwilę, nawet na siarczystym mrozie, wsadź łapę pod owiewkę i przy gaźniku pomajdruj tą śrubą regulacyjną. Jeśli czujesz że obroty po rozgrzaniu i zdjęciu ssania są za niskie to po prostu je podkręć tą śrubą. Jeśli w sezonie, gdy będzie ciepło, będą za wysokie, po prostu je obniżysz tą samą metodą...
Nie ma się czego bać. Nic tam nie zepsujesz, no chyba że coś Ci zostanie w rękach...
Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum