do auta cos takiego kupowałem na allegro , podałem kod , na oko okresliłem czy mało srednio czy mocno zmatowiał i mi zrobili (zmieszali pigmenty bo to mieszalnia jakas była)
Ostatnio zmieniony przez wagi Wto Mar 12, 2013 11:57, w całości zmieniany 1 raz
Odświeżam temat,
Koledzy czy w NTV-kach kolor ramy jest we wszystkich rocznikach taki sam? Potrzebuje dobrać sobie lakier do ramy i znalazłem w tym temacie taki kod: NH 213m - mild grey metalic czy ktoś może go potwierdzić?
Pozdrawiam
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Mar 13, 2013 09:24
Teraz nie mam już dostępu do takich danych, ale pamiętam, że był więcej niż jeden kolor ramy na wszystkie roczniki i rynki. Niestety nie potrafię wskazać jednoznacznej odpowiedzi. Najlepiej, niech Ci lakiernik dobierze, jeżeli chodzi o same zaprawki.
No to kiszka, wiem że najlepiej byłoby dobrać tylko tak na oko to nie za bardzo się chyba uda. Najlepiej z jakimś elementem iść, ale ramy mu nie przyniosę raczej, a motorem do sklepu też nie wjadę No nic będę musiał coś wykombinować
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Mar 13, 2013 14:28
Gość powinien mieć wzorniki lakierów. I żeby je właściwie dobrać powinien wyposażony w szmatkę i jakąś chemię do czyszczenia wyjść na słoneczko do Twojego motocykla i dobrać kolor po wzorniku. Jeżeli to tylko zaprawki, to nie powinno być najmniejszych problemów.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 19 Maj 2012 Posty: 739 Skąd: Białystok
Wysłany: Sro Mar 13, 2013 15:15
Ja mam u siebie srebrną ramę, a w późniejszych NTV są też takie bardziej niebieskie.
Wysłany: Sro Mar 13, 2013 15:43
Od poczatku produkcji farba miala kod NH-213M i dopiero w pozniejszych latach produkcji (niestety nie da sie ustalic od kiedy)kod zmienil sie na bardzo lekko ciemniejszy- NH-215M.
No tak zapomniałem, że istnieje coś takiego jak wzornik . Co do różnic to nie mam pojęcia czy mam jaśniejszą czy ciemniejszą, ale dziękuje za odpowiedzi. To co chce pomalować u tak nie będzie widoczne tak bardzo więc może coś dobiorę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum