Witam wszystkich forumowiczów, jestem tu nowy i goluśki jeżeli chodzi o wiedzę motocyklową.
Pochodze z zagłębia ale obecnie mieszkam na Teneryfie i tak się fajnie składa że w ten piątek odbieram nowiuśką NT 700V (znaczy się 2012 r.) Korzystając z okazji prosiłbym o podpowiedź jak dobrze docierać silnik "deauvilki"
_________________ Motocykl nigdy nie traci oleju ,on znaczy swoje terytorium.
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Lut 13, 2013 21:15
Witam na pokładzie
Po prostu normalnie jeździj nie przeginając z prędkością obrotową... Z resztą w salonie powinni Ci dokładnie powiedzieć, co i jak. A z tego, co mi wiadomo, to silniki są już dotarte i nie powinno się robić żadnych filozofii oprócz czynności serwisowych. Mało to motocykli prosto z fabryki idzie na tor, albo do redakcji prasy tematycznej, gdzie także nie mają lekko?
Dokładnie jak Killu napisał, w salonie wszystkiego powinieneś się dowiedzieć. Chyba po ok 1000km będzie trzeba zrobić pierwszy przegląd w salonie gdzie wymienią olej i sprawdzą co trzeba i pozostanie Ci tylko dalej cieszyć się jazdą.
_________________ Były: Mińsk 125, 1989, NT 650V, 2000
Teraz: XL700V, 2008
http://www.dkms.pl/ - Fundacja Dawców Komórek Macierzystych
Tak mówili że 1000 km i mały przegląd ale kobitka powiedziała że dalszych przeglądów nie ma,ale poszukałem trochę i znalazłem ze co 12000 prawda?-jeżeli tak to po prostu rewelka
_________________ Motocykl nigdy nie traci oleju ,on znaczy swoje terytorium.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum