Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
ważne pytanie o kolor NTV :)
Autor Wiadomość
MZiobro 

Wysłany: Czw Paź 11, 2012 07:41   ważne pytanie o kolor NTV :)

może mnie nie zjedzą że zakładam temat ale dla mnie to bardzo istotna sprawa i trochę nie wiem co zrobić....
w związku z tym że jednak moje NTV jeszcze teraz nie zostało sprzedane ( kupujący zaliczkę zostawił ale po utracie pracy boi się wydawać kasę ) moto ma u mnie zimę i pewnie trochę przyszłego sezonu zanim się sprzeda, zima dobra rzecz do picowania a że warunki są to czemu nie :mrgreen: Oryginalny kolor był czerwony a że był strasznie porysowany itp po zakupie polakierowałem ją na obecny tyle ze nie wyszedł taki jakbym chciał i jaki miałem w głowie od początku mnie wkurzał :mrgreen: no i właśnie teraz przez zimę zmienię kolor tylko czy lakierować na oryginalny czerwony ( który do końca na NTV mi się nie podba ) czy może olać orginał i dać taki jaki mi się najbardziej podoba ( czarny metalik )...
Proszę o jakieś rady i spostrzeżenia :idea:

luke1111 

Wysłany: Czw Paź 11, 2012 11:29   

Ja jestem zdania, ze NTV jest juz sprzetem klasycznym. Sprzetom klasycznym należy sie kolor oryginalny. Czerwony na ntvałce prezentuje sie ładnie przecież, a do tego jest to najszybszy kolor. :)

Jeżeli chodzi o szczegóły techniczne, to żeby zrobić to dobrze potrzeba troche pracy i inwestycji. Jeżeli nie jesteś z zawodu/ zamiłowania lakiernikiem, to efekt może być różny, faktycznie. Ale jeśli masz warunki - warto postarać się i nałożyć lakier z palety hondy.
pozdro łukasz

www.topcarefizjo.pl

MZiobro 

Wysłany: Czw Paź 11, 2012 11:47   

kolor będzie napewno z palety Hondy - warunki są...
A że czerwone są szybsze to wiem....pozaym czerwony to mój ulubiony kolor ale na NTV...nie koniecznie, ale dzięki za wyrażenie zdania - wezmę je pod uwagę :wink:

Alan 

Wysłany: Czw Paź 11, 2012 19:30   

Opłaca Ci się wydawać kasę na malowanie jeśli zaraz sprzedasz motocykl? Przecież jak sprzedasz to nie będziesz jej nawet widział, więc po co wyrzucać kasę w błoto :P

GPZ500s '03 --> NTV650 Revere '89 --> na razie przerwa

D4M14N 

Wysłany: Czw Paź 11, 2012 19:45   

Jak masz jeszcze w perspektywie nią polatać w następnym sezonie to maluj na czarny metalik bardzo dobry wybór! Zaś jeżeli jest sprawa sprzedaży już ugrana i jest to kwestia czasu to daruj sobie malowanie - szkoda twoich talarów :wink:

MZiobro 

Wysłany: Czw Paź 11, 2012 20:14   

Drodzy koledzy...tu nie chodzi o kase...place tylko za lakier a moj czas,to moj zimowy czas :) mam dostep za free do komory wiec korzystam ile sie da :) pozatym...po nowym roku dopiero bede wystawial a watpie abym raz dwa sprzedal bo z ceny nie zejde tylko.po to aby sprzedac bo moto jest ogarniete w 100% i nikt do niczego nie bedxie mogl sie czepic...

sitars 
Premium User

Wysłany: Pią Paź 12, 2012 20:42   

Czarny, ale nie metalik, tylko taki jak w oryginale.
Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu