Witam.
I jak po niespełna 5-ciu miesiącach sprawuje się Deauville"ka? A Ty? Jakieś przemyślenia? Ja również jestem początkujacy, a nawet gorzej... dopiero 9 października mam egzamin na prawko.
Na kursie jeżdżę YBR 250, ale wydaje mi się trochę "przysłaba" z kolei Deauville baaaardzo mi się podoba. Oczywiście to że mi się podoba nie ma nic wspólnego z tym czy sprezentuję ją sobie na pierwsze moto. Jestem na etapie określenia co mogę i z czym dałbym sobie radę. Mam okazję kupić z pewnej ręki CBF600N "zdławioną" do 34 KM. Co sądzicie o takim czymś na pierwsze moto?
Pozdrawiam
_________________ Krzychu / Monachium, Głogów, Żary
HONDA CBF 600S
"Nie będąc motocyklistą tracisz z życia tyle samo, co abstynent i impotent."
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 07:37
kura, CBF, to faka deauville z łańcuchem, silnikiem R4 i z gorszą ochroną przed wiatrem. Jeżeli mówimy o 600, to nie widzę powodów, dla których masz nie być zdecydowany na CBF...
kura, CBF, to faka deauville z łańcuchem, silnikiem R4 i z gorszą ochroną przed wiatrem. Jeżeli mówimy o 600, to nie widzę powodów, dla których masz nie być zdecydowany na CBF...
Killu. Dzięki... szczerze mówiąc na początek trochę się boję tych plastików i wagi, które ma Deuville. Zdaję sobie sprawę, że nie obejdzie się przez pierwsze 1-2 sezony bez kilku szlifów albo choćby upadków na parkingu dlatego ta "goła" CBF600 jest myślę dobrym rozwiązaniem na początek. Poza tym tak jak napisałem ona jest ograniczona do 34 KM - jeździła nią dziewczyna, która miała uprawnienia A1 - więc to chyba jeszcze lepiej dla takiego nowicjusza jak ja.
_________________ Krzychu / Monachium, Głogów, Żary
HONDA CBF 600S
"Nie będąc motocyklistą tracisz z życia tyle samo, co abstynent i impotent."
Witam.
I jak po niespełna 5-ciu miesiącach sprawuje się Deauville"ka? A Ty? Jakieś przemyślenia?(...) Jestem na etapie określenia co mogę i z czym dałbym sobie radę. Mam okazję kupić z pewnej ręki CBF600N "zdławioną" do 34 KM. Co sądzicie o takim czymś na pierwsze moto?
Pozdrawiam
Po tych kilku miesiącach mam same dobre przemyślenia . W każdym razie jeżeli chodzi o sam model motocykla. Gorzej - jeżeli chodzi o jego stan (ale to już moja wina - trochę dałem się nabrać przy zakupie).
Zacznę od plusów:
- faktycznie jest solidny, oszczędny (paliwo), pewny i niezawodny,
- bez większego przygotowania wybrałem się do Genui i z powrotem na kilkudniową wycieczkę, bez najmniejszych problemów,
- odbyłem kilka tras po kraju, takich 250-400 km, również bez zarzutu,
- bardzo łatwo się prowadzi, jest przyjazny i wybacza błędy (na jednej z alpejskich przełęczy na serpentynach pokazał co potrafi),
- jednocześnie nie ma najmniejszych problemów z przeciskaniem się w miejskim ruchu.
Minusy (związane z moim egzemplarzem):
- wskazania licznika powinienem przy zakupie przemnożyć przez 3, głupi byłem, nie zauważyłem,
- okazało się, że bierze olej (jestem na etapie poszukiwania przyczyn) - i to dość dużo,
- szukam wciąż przyczyny charakterystycznego, przerywanego szumu przy przednim kole (obstawiam wygiętą tarczę).
CBF to moim zdaniem bardzo dobry pomysł, zwłaszcza jeżeli możesz kupić sprawdzony egzemplarz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum