Dzień dobry dla Wszystkich
Przyznaję się, że od niedługiego czasu zaglądam na to forum a teraz się wpisałem w jego grono. Tak na prawdę nie posiadałem dotąd i nie posiadam żadnego motocykla, ale intensywnie rozważam jako pierwszy zakup właśnie NTV 650 z okoli 95 roku. Poszukuje przyjemności w pokonywaniu kilometrów w trasach początkowo nie dłuższych niż 100km w jedną stronę, do tego małej awaryjności i niewielkich wymogów odnośnie obsługi.
Jak szczęście pozwoli to już na dniach wydam ostatnie pieniądze na ten właśnie motocykl. Czy myślicie że to dobry wybór dla osoby wzrostu 173cm, 85kg wagi (jeszcze niedawno 105 więc zapas krzepy jest ), która zaczyna przygodę z jednośladami?
Zabieram się za czytanie forum aby, mam nadzieję, mocniej utwierdzić się w decyzji.
Jeśli są tu użytkownicy z Gdańska zachęcam do ujawniania w tym wątku
Godspeed!
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1933 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Czw Sie 16, 2012 09:18
Witam Cię Kolego.
Ogarniesz sprzęt bez najmniejszych problemów.
_________________ ST 1300 2011
ST 1300 2006
Devcia 2002
Cena wydaje mi się nieco przesadzona ale poważnie się nad nim zastanawiam bo jest blisko. Na cos szczególnie warto zwrócić uwagę? Obejrzy go na pewno fachowcy z warsztatu motocyklowego nie mniej może jakieś tematy widać na pierwszy rzut oka?
Przykładowo : lusterka chyba nie są oryginalne?
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Sie 16, 2012 18:39
Witam na pokładzie! Nie mogłeś ujawnić się kilka tyg temu, kiedy to szukałem na prędce noclegu w Gdańsku?
Powodzenia w poszukiwaniach sprzętu! Dam Ci jednak radę. Nie upieraj się na rocznik, czy przebieg motocykla... Są to sprawy znacznie mniej istotne, niż stan techniczny. NTV bez piednięcia robi 100 tys, jak o nią dbają. Moja ma około 200 i nadal jakoś się kula.
ntvdag, zajrzyj do działu sprzedam, tam czasami ktoś z forumowiczów sprzedaje swojego konia. Przeważnie to dopieszczone sztuki, dobrze znane innym forumowiczom, więc miny raczej nie wchodzą w grę.
Co do rocznika, to nie upieraj się przy nim. Poczytaj o różnicach między NTV Revere i NTV. Zobaczysz, że starsze sztuki (Reverki) były lepiej wykonane.
Lewa w górę.
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum