Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1757 Skąd: Betzdorf (DE)
Wysłany: Czw Sty 18, 2007 18:16
Zły przykład .
NIKO [Usunięty]
Wysłany: Czw Sty 18, 2007 22:45
Tanie a czesto polskie nie znaczy złe kurteczka Funta kosztuje 450 zł spodenki 350 zł kask PROBBEIKER 200 zł rekawice PROBBEIKER 100 zł buty PROBBEIKER 150 zł to razem 1250 zł i jestem szczesliwy i uważam ze wiecej nie potrzeba .To jest połączenie rozsadnej ceny z przyzwoitą jakością , a najważniejsze że nowe i z gwarancją i serwisem pogwarancyjnym w razie gleby czy rozdarcia.
Wysłany: Pią Sty 19, 2007 04:04
Wybacz ale kask za 200zł ....... Rozumiem reszta - ok.Da się żyć.Ale kask ? Równie dobrze to można w nocniku na głowie jeździć - ochrona ta sama.
Easy-rider [Usunięty]
Wysłany: Pią Sty 19, 2007 10:05
Dokładnie kask za 200zł to musi być padlina. Miałem okazje jechać w kasku PROBIKER i czułem się tak jak bym tego kasku wcale nie miał. Wiało w nim strasznie,szumiało z każdej strony - coś okropnego.
kurakijczyk [Usunięty]
Wysłany: Pią Sty 19, 2007 17:38
Ja mam AGV K2 malowanie VR i mi sie super w nim śmiga
NIKO [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 00:31
Probbeiker to uvex robiony przez uvexa w chinach na formach starych modeli i nawet jest sprzedawany przez tych samych dystrybutorów . Panowie ja jeżdze i jest ok ,mój kolega ma Airocha i powiedział że jak by mógł zamienić to odrazu by to zrobił. dlatego pozostawiam to ocenie subiektywnej poza tym czytałem że w zatyczkach jeździcie a ja nie musze bo w kasku probbeikera są wnęki na słuchawki i ja przy 140 muzyczki słucham lub rozmawiam z żoną przez interkom . Dlatego polecam wam nadal kupujcie drogie super kaski .
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 01:37
Ja w stoperach nie jeżdżę - nie widzę takiej potrzeby a co do słuchawek w uszach to jest to (jak dla mnie) pomysł kretyński ( chodzi o słuchanie muzyki a nie o interkom).
Stopery to nie jakieś tam kawałki gumy tylko specjalnie uformowany materiał tłumiący określone częstotliwości.Zadaniem stoperów jest tłumienie zbędnych szumów przy jednoczesnym przepuszczaniu dźwięków tak ważnych do bezpiecznej jazdy ( czyli klaksony,syreny samochodów uprzywilejowanych itp.).Wsadzając sobie w uszy słuchawki i puszczając muzykę tłumisz wszystkie częstotliwości co stwarza zagrożenie.
P.S.Jeżeli dobrze pamiętam to używanie słuchawek do słuchania muzyki podczas prowadzenia pojazdu jest karane mandatem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum