Wysłany: Nie Cze 17, 2012 20:33 obroty w devilce
Witam i mam pytanie do posiadaczy Devilki - chodzi mi o to ze jadÄ np na drugim biegu i chciaĹem podciÄ gnÄ Ä do np 6 tyĹ / obr i zmieniÄ bieg ( dziĹ np podczas wyprzedzania) na wyĹźszy a mam taki problem ze nie mogÄ silnika wkrÄciÄ na wyĹźsze obroty powyĹźej 6 tyĹ /obr a miaĹem robiony peĹny serwis . Czy macie podobne spostrzeĹźenia czy w mojej Hondzie jest cos nie tak . Z gĂłry dziÄkujÄ za info.
Silnik powinien krÄciÄ siÄ do maxa, chyba nie ma odciÄcia. U mnie spokojnie mogÄ do czerwonego odkrÄciÄ(jadÄ c). Pytanie jest czy na postoju moĹźesz rozkrÄciÄ do 7 tyĹ np. Bo jak tak to stawiaĹbym na brak wystarczajÄ cej iloĹci paliwa w gaĹşnikach czyli moĹźe pompa paliwowa umiera albo jakaĹ inna czÄĹÄ w gaĹşnikach.
Wysłany: Pon Cze 18, 2012 23:36
poprostu nie da siÄ wkrÄciÄ silnika na wyĹźsze obroty , nic nie przerywa tylko przy ok 6 tys obr jak by juz motor nie miaĹ wiÄcej mocy - dziĹ daĹem siÄ przejechaÄ kumplowi i wg niego to moze sie przepustnica zacina lub cos siÄ zatkaĹo - dam znac jutro bo ma mi popatrzec co dolega.
_________________ Honda Deauville 1999
Bob Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 596 Skąd: Op
Wysłany: Pon Cze 18, 2012 23:40
ChciaĹem napisaÄ o membranach, ale wĹaĹnie zauwaĹźyĹem, Ĺźe napisaĹeĹ o ich wymianie.
W jaki sposĂłb wymieniaĹeĹ membrany?
Tj same membrany czy w komplecie z przepustnicÄ ?
Jak komplety to moĹźe byÄ problem poniewaĹź przepustnice sÄ pasowane indywidualnie do gaĹźnika i wtedy mogÄ siÄ zacinaÄ (ciÄĹźej pracowaÄ) co powoduje zbyt maĹy dopĹyw mieszanki do silnika.
Najlepiej, najbardziej prawidĹowo, jest wymieniaÄ same membrany poniewaĹź po pewnym czasie przepustnica suwakowa dociera siÄ do gaĹźnika i chodzi jenakowo na caĹej dĹugoĹci.
Przepustnica pochodzÄ ca z innego gaĹşnika, tym bardziej uĹźywana moĹźe siÄ róşniÄ ksztaĹtem.
Wysłany: Wto Cze 19, 2012 20:42
rozwiÄ zaĹem problem popeĹniĹem bĹÄ d przy wymianie membran i jak mi to dzis wytĹumaczyĹ kumpel problem tkwiĹ w tym ze zacinaĹa mi siÄ przepustnica - coĹ mi tam pogrzebaĹ i efekt jest fantastyczny - wszystko pracuje jak powinno.Pozdrawiam
[ Dodano: Wto Cze 19, 2012 20:44 ]
eczmok - dziÄki bardzo , podpowiedziaĹeĹ mi idealnie - pozdawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum