Wysłany: Czw Maj 24, 2012 10:16 Pozdrawiam z serca Wielkopolski!
Witajcie!
Właśnie sprzedałem Iża-49 i postanowiłem kupić NTVke.
W związku z tym od razu pytam:
1. Czy ktoś zna ten motocykl: http://otomoto.pl/honda-ntv-revere-M3201677.html
2. Czy ktoś z Poznania kto zna się na NTV ma ochotę podjechać dziś ze mną do Dusznik (40km od Poznania) po ten motorek?
Pozdrawiam!!
Dzięki za miłe przywitanie.
Kupiłem dziś motorek, przyjechałem i wszystko pięknie. Sprzęcik stygnie od godziny w garażu
Czy ktoś z okolicy Poznania ma jakiś zaufany warsztat gdzie dobrze przystroją NTVke do sezonu?
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Czw Maj 24, 2012 23:55
Witaj!
Fajna sztuka! Gmole są nieocenione, a te Twoje są chyba najlepsze z możliwych.
Szykuj maszynkę do sezonu i poganiaj w lipcu na Zlot, pochwalisz się osobiście!
Pozdrawiam,
Borys.
Pnowie.
Motorek dostałem za 3600zl. Od wczoraj stygnie w garazu.
od 2007 w kraju. wczesniej jezdzil nim ksiadz, pozniej kobieta i od 3 lat kolega od ktorego kupilem.
przed zakupem sprawdziłem co się da:
-silnik bezbledny, zadnych wyciekow. racuje równo
-nie wyczulem zadnych luzow ni kierownicy czy na kolach
- tlumienie dziala, tyl bardzo dobrze, przod ok
- wszystkie kontrolki, swiatla sprawne
-zadnych sladow po szlifie, nic nie jest optarte, sety ok. brak rdzy
-rama prosta po ogledzinach z tylu i z przodu na centralce. jedzie prosto bez trzymanki przy 80km/h. nic nie drga
- oryginalne malowanie (troche babskie), kanapa cala ladna, plastiki nosza slady uzytkowania, ale jest dobrze. nawet bardzo.
wyczuwalny rand na tarczach z tylu i z przodu. pewnie jeszcze cos wyjdzie w praniu.
Motorek super za te kase. Podobno ogloszenie wisialo dlugo, nie wiem. byc moze nikt z okolicy akurat nie mial chrapki na NTVke. Nie jestem super znawca, ale jezdze motorkami od dzieciaka. Sam wyremontowalem Iża od podstaw. Kitu bym sobie nie dal wcisnac.
szukam teraz dobrego serwisu, zeby przygotowali na sezon ladnie. ktos cos ma w Poznaniu?
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 07:19
Chłopie, skoro umiesz poskładać własnoręcznie Iża, to po co chcesz oddawać NTV-kę do serwisu? Jeśli wszystko w niej chodzi, to podstawowy serwis zrobisz sobie sam w jeden wieczór (oleje, zawory, synchro, smarowanie czy wymiana linek, mycie ). To prosta maszyna i niewiele jest przy niej do zrobienia, a jeśli przyjedziesz do serwisu z takim nastawieniem to tam Ci powymyślają robót, byle tylko zapełnić kwitek, za który zapłacisz...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum