edit: 20.33
z drugiego cylindra są ładniejsze, takie bardziej kawowe.
No moto mi strzela w tłumik stąd te regulacje naprawy i dodatkowo już czas serwisowy.
A tak to pali zawsze, jedzie, grzeje normalnie, wszystko ok sie wydaje
Ostatnio zmieniony przez Johny Sro Kwi 11, 2012 19:36, w całości zmieniany 1 raz
moto mi strzela w tłumik
[/quote]
z tego co wyczytałem w książce o gaźnikach Rafała Dmowskiego, to że strzela w tłumik, to może być normalne, z tymże przy gwałtownym hamowaniu silnikiem, nie powinien strzelać przy delikatnym schodzeniu z obrotów.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Maj 2011 Posty: 193 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 10:18
Dzięki za odpowiedzi, kupię nowe, ustawię przerwe, wygrzeje i będe miał spokój.
Co do strzelania, cóż, po regulacjach zaworów i gaźników opowiem co i jak. Czasem strzeli mocniej czasem lżej. Tłumik przewiercony "na pałę" więc raczej będzie strzelał. Wydech szczelny.
pzdr
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 13:16
Słuchaj, świece wymień dopiero po regulacjach, bo w czasie regulacji istnieje jakieś tam prawdopodobieństwo ich zalania.
Na nowych świecach przerwa już jest ustawiona
Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 424 Skąd: Gniezno
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 14:16
Killu z tą ustawioną przerwą to nie byłbym taki pewien. Przecież jedne typ świec może pasować to kilku sprzętów gdzie te przerwy mogą być różne. Zresztą jak zakładałem nowe DENSO to każda miała inną przerwę.
_________________ Honda NTV '93r. ---> Cagiva Raptor 650 '06 WLKP
-------------------------------------
Kto chce - znajdzie sposób.
Kto nie chce - znajdzie powód.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Maj 2011 Posty: 193 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 19:20
Kupiłem świece, nie maja ustawionej przerwy. Tak Killu, właśnie chciałem po regulacjach, bo myśle sobie że jeszcze nowe uszkodze.
Ale ale Panowie, ile ja czasu spędziłem żeby wyjąć przednią pokrywę zaworów, już moto do japonii wysyłałem, ale w końcu zdjąłem poprzez zdjęcie chłodnicy.
I tu mam pytanie, głupio mi strasznie ale musze zadać. Wpadła mi kurwa zaślepka ta mała plastikowa od osłony, wpadła do wgłębienia na świecę, jak mi głupio ale nie wiem co teraz w sumie uczynić. Tam zdaje się wpadła nie w gwint świecy tylko tam są jakieś żeberka i tam w czeluście jakieś, czy to w ogóle możliwe?? i czy groźne?
Nie zakładałem tematu tylko ciągne tę moją mękę serwisową
Zawory się reguluje w miarę spokojnie, dużo cierpliwości.
Pisze z pracy a jutro poszukam jeszcze z lusterkiem tego ustrojstwa, ale mam nadzieję żę nic nie będzie bo weź teraz to rozpoławiaj ja dziękuje
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 21:50
Fidel, tak właśnie jest. Dlatego świec motocyklowych (tych "typowych") jest ponad 50 rodzajów.
Co do samej przerwy i innych parametrów odsyłam do katalogów, gdzie jest dokładnie opisane, jaki symbol jest oznaczony danym parametrem. Przy DPR8EA-9, cyfra 9 oznacza przerwę. Jeżeli więc musiałeś ustawiać przerwę na świecach Denso, to prawdopodobnie trafiły Ci się podróbki, albo jakieś z wadą produkcyjną.
A tak nawiasem mówiąc, to polowa japończyków w latach '90 jeździła na naszych świecach. Druga połowa jeździła na CR9EH-9. Ale tak tylko gwoli ścisłości dodam, że połowa oznacza jedynie, że bardzo wiele
Pomógł: 10 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 09:01
Johny uśmiałem się jak norka! Przypomniało mi się jak to mi wpadła podkładka w czeluści rozrządu beemki... Ni cholery nie mogłem jej znaleźć i już ręce załamywałem. Zostawić ogromne ryzyko, bo gdzieś wpadnie, zaklinuje i wypluję zawory wydechem . Okazało się, że przylepiła się menda gdzieś w jakieś zagłębienie dźwigienki zaworowej, do której nijak nie było dostępu. Wymacałem ją zagiętym w haczyk drucikiem . Nauczka na przyszłość - dokładność, skrupulatność, brak pośpiechu i.... liczyć drobne elementy przed i po robocie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum