Wysłany: Sob Paź 29, 2011 13:32 Cieknąca chłodnica
Witam .
Mój problem polega na tym ,ze cieknie mi chlodnica a moje pytanie brzmi:
Czy ktos mial podobny problem?
Jaki jest koszt naprawy?
Czy mozna kupic jakis zamiennik?
Chcialbym dodac ze uszczelniacza dosypalem i nie pomoglo a moj problem pojawil sie po nalaniu plynu poniewaz przedtem byla woda
Witam .
Mój problem polega na tym ,ze cieknie mi chlodnica a moje pytanie brzmi:
Czy ktos mial podobny problem?
Jaki jest koszt naprawy?
Czy mozna kupic jakis zamiennik?
Chcialbym dodac ze uszczelniacza dosypalem i nie pomoglo a moj problem pojawil sie po nalaniu plynu poniewaz przedtem byla woda
pozdrawiam arek
Nigdy nie wsypuj proszku. Jak już to kupuj uszczelniacz w płynie. Mi pomogło na kilka miesięcy.
Pomógł: 8 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 928 Skąd: Opole ZWM
Wysłany: Sro Lis 02, 2011 16:41
Grzechu napisał/a:
Nigdy nie wsypuj proszku. Jak już to kupuj uszczelniacz w płynie. Mi pomogło na kilka miesięcy.
Lepiej se już zwykła, najtańszą musztardę stołową władujcie do układu chłodniczego niż te syfy - pomoże tak samo, z tym że łatwiej się jej później pozbędziecie z układu jak Wam się zacznie moto przegrzewać.
Mój trzymał temperaturę normalnie przez cały okres jazdy z uszczelniaczem, chłodnica nie ciekła, w układzie uszczelniacz nie zostawił (o dziwo!) żadnego syfu. Uszczelniacz spełnił więc swoje zadanie w 100%. Ale nie jest to wyjście z sytuacji oczywiście.
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 22:00
Ja rownież nasypalem tego srebrnego proszku za 5zł i uszczelniło się
Niby mała dziurka była ale jak sie raz nagrzała chłodnica to ciurkiem mi uciekał płyn że ciężko byłoby dojechać do domu. Wsypałem 1/3 aby można było się ruszyć i przez rok nic się nie działo i chłodnica nadal szczelna
Wiec nie jest to takie tragiczne rozwiązanie, tym bardziej że chłodnica i tak była by na straty
Szanowni koledzy!
W czasie wakacyjnego objazdu Gór Sowich "sczeliła" mi chłodnica. Załatałem ją na szybko poxipolem i kawałkiem blaszki z rowu
Widząc w necie że używki wyglądają jak wygrabiane z liści, postanowiłem wymienić rdzeń .
pragnę zapytać :
Czy macie godny polecania zakład który takie usługi wykonuje?
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Z takimi problemami jakiś czas temu poradził sobie kolega darbyt. Podpytaj u kogo naprawiał.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Z takimi problemami jakiś czas temu poradził sobie kolega darbyt
Bardzo dziękuję za namiary, ale wspomniany kolega łatał dziurkę, a ja chcę więcej
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum