Stawiam na to ,Ĺźe to pĹyn chĹodzÄ cy a co siÄ z tym wiÄ Ĺźe wymiana uszczelki tak myĹlÄ .A ten ubytek to kontrolka Ĺźe czas na wymianÄ uszczelki i ma jÄ kaĹźda HONDA NTV .
Pomógł: 16 razy Wiek: 59 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 674 Skąd: Wilkowyja
Wysłany: Pon Paź 31, 2011 19:28
JeĹźeli mocno ci siÄ poci tym otworem moĹźe warto zajrzeÄ do uszczelki pod gĹowicÄ . Wszyscy polecajÄ przy kaĹźdej rozbiĂłrce wymianÄ na nowa , ja kiedy rozbieraĹem moja RevkÄ zaryzykowaĹem i umyĹem uszczelkÄ w nitro i zaĹoĹźyĹem starÄ (ale tak samo i w to samo miejsce) . Jednak uszczelkÄ cieniutko posmarowaĹem silikonem 350°C . Nie wymieniaĹem uszczelki , gdyĹź w NTV jest caĹa z aluminiowej blaszki i wyglÄ daĹa jak nĂłwka po nitrze
MyĹlÄ , Ĺźe dobrze zrobiĹem , jest szczelnie i parÄ groszy w kieszeni . Jest to sprawa jednak indywidualna i kaĹźdÄ uszczelkÄ trzeba obejrzeÄ , minimalne wĹźery jÄ dyskwalifikujÄ .
Co do otworu to bardzo mi siÄ przydaĹ podczas rozczepiania gĹowicy z cylindrem . WystarczyĹo wĹoĹźyÄ tam ĹrubokrÄt i podwaĹźyÄ (moĹźe to teĹź po to )
Pamietacie Fiata 126p? tam tez byly takie otwory na kazdym cylindrze (sruba z otworem) Podejrzewam, ze w glowicy jest rowek (dookola cylindra) i w przypadku uszkodzenia uszczelki tam wlasnie wydobywa sie plyn lub olej. Uszczelka czym predzej do wymiany...
_________________ Honda NT 650V Deauville - 1999r.
SHL M11 '67r
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum