Witam, Witam, Witam,
wszystkich rĂłwno i po kolei...
Jestem Jansun, mieszkam w Poznaniu, aktualnie w trakcie zmiany na NTV650 Deauville z 2003 roku (automatycznie wĹÄ czane ĹwiatĹa mijania, ĹwiatĹa awaryjne, dual CBS, wyĹźsza szyba, nie duĹźy przebieg).
Z motocyklami mam do czynienia od dĹuĹźszego czasu (11 lat) ujeĹźdĹźaĹem juĹź róşne sprzÄty NTV jest moim 8 motocyklem.
Przymierzam siÄ do turystyki i mam pewne wÄ tpliwoĹci dot. NTV. Jako, Ĺźe juĹź miaĹem sporo mocniejsze motocykle, a NTV trafiĹa do mnie w okazyjny sposĂłb, caĹy czas zastanawiam siÄ nad pozostawieniem jej sobie lub sprzedaĹźy w celu zanabycia FJR. Jak wyglÄ da sprawa mocy w jeĹşdzie codziennej jak i turystyczne? Czy 56KM wystarcza?
Jakiej ceny mĂłgĹbym siÄ spodziwaÄ za takie moto w dobrym stanie.?
56KM w Devilce w zupelnosci wystarczy do spokojnej jazdy. Mi na miasto w zupelnosci wystarcza, a w tym sezonie jezdzilem prawie codziennie. W trasie tez daje sobie rade, zarowno w te krotsze wycieczki jak i te dluzsze.
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Paź 20, 2011 13:55
Siema!
Musisz pojeĹşdziÄ i sam oceniÄ. Wszystko zaleĹźy od Twoich oczekiwaÄ. Devi na pewno oferuje wiÄcej, niĹź mogÄ na to wskazywaÄ dane techniczne zapisane na papierze.
Na swojej NTV bÄdÄ siÄ bawiĹ juĹź ktĂłryĹ sezon z rzÄdu i caĹy czas odkrywam w tym motocyklu coĹ nowego wbrew pozorom nie chodzi o kolejne czÄĹci odpadajÄ ce od mojego egzemplarza
PowitaÄ!
Devi spokojnie daje radÄ ,nawet w gĂłrach przy peĹnym bagaĹźu i obsadzie.
Zadyszki dostaje na drogach szybkiego ruchu podczas wyprzedzania, ale ja takowych staram siÄ unikaÄ.
Jak jedziesz sam nie ma problemu.
Pomógł: 23 razy Wiek: 48 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 23:14
Witaj. Nie chcÄ byÄ zĹym prorokiem, ale myĹlÄ, Ĺźe po mocniejszych sprzÄtach bÄdziesz rozczarowany Devolayem i caĹkiem szybko zaczniesz siÄ rozglÄ daÄ za FJR, a po niej zostaje juĹź tylko GS
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum