Wysłany: Sro Wrz 28, 2011 17:07 Co wozicie w swoich NTVkach?
Witam.
Chciałbym dowiedzieć się co każdy wozi w schowku swojego motocykla na wypadek nieprzewidzianych zdarzeń losowych. Ja niestety na chwilę obecną wstyd się przyznać nie wożę nic ;/. Oryginalnego zestawu narzędzi niestety nie posiadam ( było by miło gdyby ktoś wypisał co w nim się znajduje lub wrzucił fotkę ). Być może ta informacja przyda się nie tylko mi ale i innym motocyklistom. Jeśli był taki temat to proszę o usunięcie, chodź ja osobiście przeglądam dość sporo forum i jeszcze na takowy nie natrafiłem
Pomógł: 8 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 928 Skąd: Opole ZWM
Wysłany: Sro Wrz 28, 2011 18:02
No to ja zacznę.
W schowku na narzędzia pod prawym boczkiem wożę:
- klucze 8, 10, 12, 13, 17
- imbus 6
- trytytki
- śrubokręty płaski i krzyżak
- składane kombinerki z nożykiem i latarką
- zapalniczkę
- metr (taki jednorazowy z castoramy)
W schowku pod zadupkiem wożę:
- blokadę na tarczę hamulcową
- glisty - zestaw do naprawiania kół
- ciśnieniomierz (do kół, żeby nie było, że taki lekarski wożę )
- siatkę na bagaże
- bezpieczniki
- zapasową linkę sprzęgła (sam stalowy wkład owinięty teflonową taśmą)
- mam zainstalowane też gniazdo zapalniczki
- ładowarkę 1A do GPS
Przy akumulatorze wożę kawałek szmaty.
Dodatkowo mam na stałe zainstalowany przewód zasilający do GPS, który leci od zadupka pod siedzeniem i pod bakiem do kierownicy.
Po za tym posiadam komplet kufrów, z czego centralnego prawie nie zdejmuję a do bocznej prawej płyty montażowej od wewnętrznej strony koła przymocowałem (trytytkami) koło zapasowe w sprayu (wcześniej owinąłem to czarną reklamówką, żeby się nie syfiło).
Jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę.
PS. Fotek nie wrzucam bo sami widzicie ile tego wyjmowania by było.
Witam andrut78 masz racje zamotałem się ale już się poprawiam. Pod zadupkiem worze;małą apteczkę,opaski zaciskowe, wężyk do paliwa,żarówki.A pod prawym boczkiem zestaw kluczy .
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 450 Skąd: Kotlin
Wysłany: Sro Wrz 28, 2011 20:47
Ja mam do dyspozycji tylko schowek pod siedzeniem, bo w tym na klucze mam alarm.
Udało mi się tam upchnąć:
- zestaw kluczy
- kamizelka odblaskowa
- apteczka
- rękawiczki "wampirki"
- blokada na tarczę
- kawałek sznurka
- taśma izolacyjna
Pomógł: 6 razy Wiek: 45 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 829 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 16:18
Moja poprzednia maszyna (MZ ETZ 150) woziła na kanapie farbę 5 L śniezki, radiomagnetofon (w poprzek). na Devi jechałem już ze szpadlem, ulem - drewnianym korpusem (takim na pszczoły), różnego rodzaju skrzynki to norma. W schowkach: szmatki, scyzoryki, dokumenty, komórka. Generalnie da radę przewieźć większość dużych gabarytów oprócz dużych mebli.
_________________ jeszcze wcześniej MZ ETZ 150
wcześniej: Honda NT 650 V Deauville 2004r
później: Honda NT 700 V Deauville 2009r
teraz Triumph Tiger Explorer 1200
andrut78 to pod zadupkiem tyle się mieści? Ja ledwo upycham kamizelkę i zestaw to łatania opon. Kilka razy zdażyło mi się przewozić laptopa na tylnim siedzeniu lub zakupy w siatce aczkolwiek miałem przypadek transportowania butli z gazem ale to tylko jakies 500 metrow
jestem pod wrażeniem jak Wy to wszystko mieścicie zwłaszcza andrut78. Ja próbowałem raz upchnąć w schowku pod siedzeniem własny zestaw narzędzi ale poległem . Póki co polegam na słynnej niezawodności Hondy . Mam pytanie co bardziej polecacie: łatkę w sprayu czy sznurki lub kołki?
Z jednej strony dziwię się że tyle zmieścicie , z drugiej że aż tyle trzeba wozić ??? , ani wcześniej ani teraz nic oprócz kluczy serwisowych nie wożę , teraz nawet więcej powietrza niż wcześniej
Właśnie dobre pytanie padło co do zestawu naprawczego (wiem że ten temat już kiedyś był) , jak często zdarza się Wam złapać gumę - na moto oczywiście ?
_________________ Honda Gold Wing GL 1800A
Pomagam w uzyskaniu odszkodowania dla osób poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych !!!
Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 424 Skąd: Gniezno
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 21:36
same naboje to chyba najtaniej się kupi w firmach, które remontują gaśnice do tego tylko jakiś wężyk i starcza
_________________ Honda NTV '93r. ---> Cagiva Raptor 650 '06 WLKP
-------------------------------------
Kto chce - znajdzie sposób.
Kto nie chce - znajdzie powód.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Maj 2011 Posty: 193 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 21:37
wow nie powiem sporo wozicie, ja tylko apteczkę w zadupku, klucz 14 w kieszeni kurtki bo mi się lusterko odkręca.
A tak to ostatnio wiozłem gładź tynkową 10kg.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum