Witam,
Wczoraj postanowiĹem zrobiÄ coĹ dla mojej Devi, tzn. wymiana oleju, filtru powietrza, tylnych klockĂłw i uszczelki pod deklem rozrzÄ du tylnego tĹoka. Niestety chyba byĹem juĹź zmÄczony i nie wyczuĹem oporu na Ĺrubie mocujÄ cej dekiel i w konsekwencji jÄ urwaĹem. Mam teraz pytanie do was, czy doraĹşne zaklejenie jej na silikon do uszczelek nie zaszkodzi i czy ewentualnie ma ktoĹ takÄ do sprzedania.
Pozdrawiam
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 10:30
Ĺrubka w ASO kosztuje 25zĹ, wiÄc Ĺźadna tragedia. Ja swojÄ teĹź zerwaĹem i zrobiĹem jÄ z Ĺruby, podkĹadki i tulejki. Odpowiednio wszystko poprzycinaĹem i olaĹem sprawÄ... JeĹźeli bÄdÄ bawiĹ siÄ w zawory, to dopiero wĂłwczas bÄdÄ wymieniaĹ. Na samym silikonie Ci tego nie utrzyma.
Pomógł: 8 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 286 Skąd: Szkieletczyzna
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 10:42
Utnij Ĺeb Ĺruby (jeĹli go nie urwaĹeĹ) i reszte gwintu na dolnej czÄĹci Ĺruby, rozwierÄ tulejke Ĺruby na ĹrubÄ M6 i po problemie. Po to jest ta tulejka, Ĺźeby daÄ wyraĹşnÄ granice kiedy nie naleĹźy dalej krÄciÄ, za duĹźo siĹy w Ĺapach masz kolego (skÄ d ja to znam)
_________________ była ntv pancer-V-ka ...teraz Afryka dzika RD04...części do ntv posiadam... marzenia się nie spełniają, marzenia się spełnia!
Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 306 Skąd: piotrków
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 12:30
WrĂłbel, jezeli masz takie dostepy do spawarek, to rozlacz aqu, po czym oslon motor mokrymi szmatami i naloz wieksza nakretke na urwana srube i ja przyspawaj. W ten sposob stworzysz mozliwosc jej wykrecenia, po przez nalozenie np na niÄ nakretki M8 na 13 klucz
_________________ Oj życie, życie. Żebyś Ty miało morde, to bym skopał Ci dupe !
DziÄki za wszystkie podpowiedzi, nie zrobilem foto, a to napewno by pomogĹo:) najmniejsza linia oporu to zestaw naprawczy i wykrÄcenie Ĺruby z gwintu bo zerwala siÄ ona na rĂłwni z gniazdem.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum