Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 654 Skąd: Szewna
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 18:55
Witajcie
Odświeżam swój temat, bo założyłbym drugi z identycznym tytułem.
Tym razem szukam Revere albo Hawka dla szwagra. Cena 3500-4000 w złotówkach.
Jeśli macie jakiś cynk o w miarę pewnych sztukach, dajcie znać.
Pozdrawiam
TOM67 [Usunięty]
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 12:38
Witam. Mam pytanko, czy jest jakaś różnica między rocznikami 88-92 lub 93 a 92 lub 93 i młodsze ? Czy lepiej szukać młodszych ( jakieś poprawki konstrukcyjne, łatwiej dostać części ), czy poprostu patrzeć na stan moto ? a rocznik nie ważny. Pozdrawiam.
Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1757 Skąd: Betzdorf (DE)
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 15:19
Nowsze egzemplarze mają zmienioną kierownicę (bardziej wyprostowana pozycja) i zegary (teraz wspólne chyba z CB500). Tłumik przez kolejne lata był stopniowo wydłużany.
Z tego co kojarzę modele do '90 miały podgrzewane gaźniki (takie śmieszne rurki dochodzą do gaźników).
Ja bym się rocznikiem za bardzo nie przejmował bo dostęp do części jest tak samo łatwy. Sprawdź sobie tylko pozycje za kierownicą bo starsza kierownica jest niższa i nie każdemu musi to odpowiadać (mi odpowiada - ma też swoje plusy: podróżowanie ze stałą prędkością 160km/h nie jest męczące).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum