MAM 2 PROBLEMY 1)KupiĹem nawystawce dwa plastikowe boczne kufry yamahy nie zniszczone,tylko brakuje kluczykĂłw,woziĹem je do 3 kolesi co dorabiajÄ klucze i jeden dorobil klucz czymajacy stelaĹź póŠsukcesu bo potrzebuje jeszcze dorobiÄ drugi klucz do zamkĂłw takich zatrzaskowych i nikt nie moĹźe tego zrobic (kufry sÄ otwarte)tĹumaczÄ siÄ tym Ĺźe nie mogÄ rozebrac zamka bo tylkow taki sposĂłb sÄ w stanie dorobiÄ klucz.I tak sie dzisiaj zastanawiaĹem Ĺźe jak nie znajde nikogo to dorobie dodatkowy zamek(taki okrÄ gĹy z takÄ blaszkÄ obracanÄ ) gdzies po Ĺrodku albo z boku,a w drugiej czesci zaczepie tylko cos do czego ta blaszka bÄdzie siÄ trzymaÄ.
2)to czy jest ktoĹ w stanie wygiÄ Ä na giÄtarce tak rurkÄ Ĺźeby zaczepiaÄ kufer takie coĹ w stylu lekko kopniÄtego prostokata z zaokraglonymi rogami,bo resztÄ stelaĹźa to tatko by mi wyspawaĹ?najlepiej ktoĹ z okolicy,chodzi o koszty?
joy
Wiek: 55 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 242 Skąd: Poznań/Częstochowa
Wysłany: Pon Mar 21, 2011 21:57
Kolego, przede wszystkim podaj, o jakie kufry chodzi. Yamaha (Honda teĹź) nigdy nie robiĹa wĹasnych kufrĂłw, tylko zamawiaĹa w specjalistycznych firmach gotowe produkty wzbogacone o logo stajni.
To, co piszesz, dokĹadnie pasuje do moich kufrĂłw KRAUSER K2, ale obawiam siÄ, Ĺźe do wielu innych takĹźe. Ja teĹź dorabiaĹem klucze do swoich kufrĂłw i dla fachowca nie ma z tym Ĺźadnego problemu, tylko naturalnie trzeba wyjÄ Ä zamki. Dziwi mnie, Ĺźe u Ciebie nie moĹźna ich wyjÄ Ä, z takim rozwiÄ zaniem siÄ jeszcze nie spotkaĹem.
Generalnie odradzam Ci kombinowanie, samorĂłby i prowizorki z kuframi, bo zemĹci siÄ to prÄdzej czy później.
WiÄc podaj, o jakie kufry chodzi albo i wrzuÄ zdjÄcia, moĹźe da siÄ coĹ poradziÄ...
Co do stelaĹźa, to najlepszym sposobem zdobycia jest szukanie uĹźywek na aukcjach: Allegro lub e-Bay, z Twojego opisu wnioskujÄ, iĹź kufry sÄ raczej wiekowe, wiÄc jest spora szansa, Ĺźe stelaĹź uda siÄ tanio wyrwaÄ.
Ostatnio zmieniony przez joy Wto Mar 22, 2011 11:19, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 450 Skąd: Kotlin
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 18:42
Zamki masz bardzo podobne jak w moich kufrach Hepco&Becker a w tych da siÄ bez problemu wyjÄ Ä zamki.
joy
Wiek: 55 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 242 Skąd: Poznań/Częstochowa
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 22:19
Bardzo fajne kuferki, choÄ przyznajÄ, Ĺźe jeszcze takich nie widziaĹem, a sporo kufrĂłw widziaĹem w Ĺźyciu... Nie mam teĹź pomysĹu, jaki to producent, ale wyglÄ dajÄ caĹkiem przyzwoicie i powinny dobrze sĹuĹźyÄ.
Ente Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 195 Skąd: Lüneburg-Niemcy
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 23:47
kufry chyba lata 80,firma jesli dobrze pamietam nazywala sie
DENFELD a pasujacy stelaz do tych kufrow mialy miedzy
innymi modele Yamahy- XJ600/900(te starsze)
W czasie gdy nasza NTV raczkowala firma zostala sprzedana
kufer otrzymal z tylu inne wyprofilowanie niz w Twoim ,po czesci inne zamki,
stelaz dapasowano do nowego kufra.Firma splajtowala nie ma zadnych czesci
Do NTV stelaz nie byl produkowany ale jak masz w domu ojcowska zlota raczke
to kazdy stelaz Ci dopasuje.
Zamki i kufry jeszcze mozna dostac na Ebay,u.
Ebay art.nr 250792139473
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 450 Skąd: Kotlin
Wysłany: Wto Mar 29, 2011 00:01
Wg mnie jest rozbieralny, tylko trzeba to robiÄ ostroĹźnie. ZdjÄcie jest nie wyraĹşnie,ale wydaje mi siÄ, Ĺźe tam, gdzie napisaĹeĹ "na klej albo na nity" balszka jest zaciĹniÄta aluminiowymi koĹkami, ktĂłrych nie da siÄ wymieniÄ(stanowiÄ caĹoĹÄ klamry), ale da siÄ bardzo ostroĹźnie poodginaÄ. Po wyjÄciu blaszki zamek masz na wierzchu. Daj moĹźe wyraĹşne zdjÄcia tej blaszki w Ĺrodku.
Pomógł: 16 razy Wiek: 59 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 674 Skąd: Wilkowyja
Wysłany: Sro Mar 30, 2011 09:07
Mam takie same kufry i wĹaĹnie dorabiaĹem obydwa kluczyki , stelaĹź rĂłwnieĹź . Nie wiem jak ci doradziÄ , czy zdjÄcia , czy najlepiej zrĂłb wycieczkÄ do mnie Na poczÄ tek zrobiÄ fotki i zaraz wrzucÄ , moment
W koĹcu siÄ udaĹo:) jeden sprytniejszy po namowach i proĹşbach bo nikt nie chciaĹ siÄ w to bawiÄ,porozginaĹ te nity i wyciagnoĹ ,juĹź mam kluczyki za 25zĹ,teraz szukam kogoĹ z giÄtarkÄ
[ Dodano: Czw Mar 31, 2011 21:43 ]
Arturo jak patrzyĹem na twĂłj to sobie weobraĹźaĹemjak bym patrzyĹna swĂłj nawet kolor siÄ zgadza ntv-ki.
[ Dodano: Pon Kwi 04, 2011 14:08 ]
ZnalazĹa siÄ gientarka teraz tylko pospawaÄ i bÄdzie stelaĹź!nareszcie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum