Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Mgła i zaparowana przednia szyba - jak zapobiec?
Autor Wiadomość
mirekk 

Wysłany: Nie Lut 20, 2011 22:31   

Ja jednak bym odbiegł od tematu Jako ze często jeżdżę w godzinach rannych to często miałem problemy z zaparowana szybką KASKU Ale odkąd nabyłem kask z taką folia jak ta (http://allegro.pl/folia-anty-fog-oxford-do-kaskow-od-motor-fun-hjc-i1456225488.html) problem znikł Za to pojawił sie nowy :D Bo folia jest przyciemniana Jak pożną jesienią jeździłem rano w mgłę do pracy zanim słonce zdążyło wstać miałem dylemat Czy zwiększyć widoczność uchylając szybkę czy nie uchylać i nie zamarznąć;]

Jeśli chodzi o przednia szybkę Owiewkę to wiem ze wosk może pomóc Przynajmniej pomaga w samochodach W swoim saabie miałem czymś w rodzaju wosku wysmarowaną przednią szybę (przez poprzedniego właściciela rzecz jasna) ze nie musiałem podczas deszczy włączać wycieraczek Poważnie Kropelki deszczy same uciekały na boki przy pewniej prędkości Z czasem sie wytarło Chciałem powrócić do tego stanu smarując szybę zwykłym woskiem Działa ale do momentu uruchomienia wycieraczek Na bocznych ten efekt uciekania kropelek wody działa dłużnej
Wiec może i w szybce w owiewce sie sprawdzi;)

Ale patrząc po dacie postów problem chyba został już rozwiązany

vagner 
Premium User

Wysłany: Sob Lut 26, 2011 21:42   

Cytat:
BTW, widziałem gdzieś kiedyś pomysł na przyklejenie kawałka wycieraczki do palca rękawiczki motocyklowej i używanie tego jako ręcznej wycieraczki wizjera

Zawsze można kupić rękawice z wszytą wycieraczką... :lol: Rozwiązanie praktyczne i pewne.

Odpowiedz do tematu