Wysłany: Nie Lut 20, 2011 22:31
Ja jednak bym odbiegł od tematu Jako ze często jeżdżę w godzinach rannych to często miałem problemy z zaparowana szybką KASKU Ale odkąd nabyłem kask z taką folia jak ta (http://allegro.pl/folia-anty-fog-oxford-do-kaskow-od-motor-fun-hjc-i1456225488.html) problem znikł Za to pojawił sie nowy Bo folia jest przyciemniana Jak pożną jesienią jeździłem rano w mgłę do pracy zanim słonce zdążyło wstać miałem dylemat Czy zwiększyć widoczność uchylając szybkę czy nie uchylać i nie zamarznąć;]
Jeśli chodzi o przednia szybkę Owiewkę to wiem ze wosk może pomóc Przynajmniej pomaga w samochodach W swoim saabie miałem czymś w rodzaju wosku wysmarowaną przednią szybę (przez poprzedniego właściciela rzecz jasna) ze nie musiałem podczas deszczy włączać wycieraczek Poważnie Kropelki deszczy same uciekały na boki przy pewniej prędkości Z czasem sie wytarło Chciałem powrócić do tego stanu smarując szybę zwykłym woskiem Działa ale do momentu uruchomienia wycieraczek Na bocznych ten efekt uciekania kropelek wody działa dłużnej
Wiec może i w szybce w owiewce sie sprawdzi;)
Ale patrząc po dacie postów problem chyba został już rozwiązany
BTW, widziałem gdzieś kiedyś pomysł na przyklejenie kawałka wycieraczki do palca rękawiczki motocyklowej i używanie tego jako ręcznej wycieraczki wizjera
Zawsze można kupić rękawice z wszytą wycieraczką... Rozwiązanie praktyczne i pewne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum