Wysłany: Sob Sty 22, 2011 11:53 Witam - Wieliczka (Kraków)
Witam.
Od bodaj października 2010 jestem właścicielem Revere 1992. Jest to mój pierwszy motocykl. Dlaczego revere? Chciałem silnik V ze względu na płaski moment obrotowy, wał ze względu na bezobsługowość i monowahacz ze względu na jedną wielką czerwoną sprężynę zamiast dwóch srebrnych - jak w Simsonie. Dzięki limitowi finansowemu do wyboru miałem w zasadzie Hondę NTV oraz Suzuki VS800, ale że za chromem i czarną skórą nie specjalnie przepadam... Jestem właścicielem Revere. Kolor jest dla mnie tajemnicą, każda kobieta mówi inaczej: fioletowy, śliwkowy, bordowy... Jako facet mogę powiedzieć, że motor ma białe felgi, które wraz z cechami Revere (krótki tłumik i dzielona kierownica) pobudzają moje osobiste poczucie estetyki
Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1781 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 16:49
Witam, witam
...bardzo możliwe, że spotkamy się gdzieś na krajowej "czwórce" lub okolicach.
Pozdrawiam
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Witam kolegę z Wieliczki. No proszę, okazuje się, że jak będziemy chceli pozwiedzać ciekawe miejsca w Polsce to praktycznie wszedzie znajdziemy przewodnika z forum:). Nie ukrywam ze troszke zazdroszczę pieknej revere i jestem coraz bliżej decyzji o zakupie takiej do stajni:) Devi na dłuższe wycieczki (bo ja wygodny jestem i wiatru sie boje hehehe) a revere do smigania z wiekszą fantazją......
Do zobaczenia na trasie
Owszem, ale je przegapiłem, a poza tym VX800 ma klasyczne tylne zawieszenie = dwie srebrne sprężyny po bokach. Może to wzięło mi się z rowerów, sprężyna centralna bardziej mnie pociąga. Abstrahując już od technicznych szczegółów. To jest tak, jak powiedział Killu:
Killu napisał/a:
A dlaczego Revere? Bo jest zajedwabista!
Killu napisał/a:
Ten kolor o ile mnie pamięć nie myli nazywa się "Moonlight purple matalic"
OK, od teraz tak będę odpowiadał każdej kobiecie.
grzegpio
Wysłany: Pon Sty 24, 2011 17:26
Witam po sąsiedzku - Kraków Nowa Huta
pozdrawiam wszystkich
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum