Wysłany: Czw Gru 21, 2006 15:43 NTV i wysoki kierowca
Witam.
Przymierzam sie do zakupu moto i wsrod potencjalnych maszyn biore pod uwage NTV. Moze mi ktos pwiedzec, czy jesto to wygodne moto dla wysokiego kierowcy (> 188 cm) ?
Pozdr
/m/
Easy-rider [Usunięty]
Wysłany: Czw Gru 21, 2006 18:20
mozesz miec maly problem w nogami. czyli dalsza trasa moze byc dla Ciebie problem. polecam pozyczyc od kogos ntv i samemu sprawdzic
Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1757 Skąd: Betzdorf (DE)
Wysłany: Czw Gru 21, 2006 20:17
Panowie - poproszę o używanie polskich znaków diakrytycznych ( o używaniu wielkiej litery na początku zdania nawet nie wspomnę ..... ).
Pozdrawiam
keramdec
Rof [Usunięty]
Wysłany: Czw Gru 21, 2006 20:44
Nogi faktycznie są dosyć mocno podgięte, jednak ja przy swoich 183 cm wzrostu nie moge powiedzieć że jest mi niewygodnie. Jedynie jak trzymam nogi na podnóżkach pasażera to po powrocie do pierwotnej pozycji czuję dyskomfort
keicaM [Usunięty]
Wysłany: Czw Gru 21, 2006 22:01
Niemiec w mojej NTV na gmolach zamontował "spacerówki". wygląda to troche obleśnie ale na A4 skorzystałem, fajnie jest, ale przy powrocie nóg na ich miejsce przy 150 km/h
może wystąpić uczucie wyrwania z tzw d...
Gość
Wysłany: Czw Gru 21, 2006 23:11
Mój wysoki kolega miał niegdyś NTV i narzekał - robił dłuższe trasy i cierpiał (nogi). To naprawdę dość zwarty motocykl.
Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1757 Skąd: Betzdorf (DE)
Wysłany: Pią Gru 22, 2006 01:06
Są tacy którym to nie przeszkadza i są tacy co nawet na fotel w angielskim salonie będą narzekali .
Ja mam 174cm i faktycznie po pokonaniu trasy Szczecin-Wrocław troszkę się dziwnie chodziło ale żeby to mnie zniechęciło do tego motocykla ......Co to to nie .
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 654 Skąd: Szewna
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 18:06
Witam
Powiem tylko tyle: Poprzedni właściciel mojej NTV ma trochę ponad 2m wzrostu, przebiegi roczne na poziomie 30 tys km. Wystarczy ?
Pozdrawiam
NIKO [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 23:20
Witam ja mam 195 cm i jakoś daję sobię radę , A co do bóli zadka to polecam zmiane tapicerki i wypełnienia kanapy , własnie jestem na tym etapie i to ponoć bardzo pomaga jak to zrobie i zalicze kilka setek km to oppisze ale i tak jest ok .
Kaczy [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 01:32
Ja mam 185cm wzrostu i osobiście jak narazie nie sprawia mi żadnych problemów wygodne poruszanie się NTV, to fakt że nogi są troche w niewygodnej pozycji, ale wydaje mi się, że to kwestia przyzwyczajenia. Pzdr.
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 654 Skąd: Szewna
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 09:04
No właśnie, NIKO ma rację
W mojej poprzedniej NTV przy wymienianiu obicia podniosłem trochę siedzenie, przez dodanie grubszej gąbki (dosłownie o 1,5-2cm). Efekt był taki, że wyprostowały mi się trochę kolana podczas jazdy. Podsumowując-dobra rzecz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum