Pomógł: 23 razy Wiek: 48 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Gru 15, 2010 15:22 Nowy ze 100licy ;-)
Witam Wszystkich! Mam na imiÄ Radek i pewnie bÄdzie dla Was zaskoczeniem, Ĺźe mam HondÄ NTV z '93 roku NabyĹem jÄ trochÄ przypadkowo, ale wcale nie ĹźaĹujÄ. Musze jÄ trochÄ zmodyfikowaÄ (zawieszenia przede wszystkim), ale od tego wĹaĹnie jest zima. PracujÄ jako instruktor nauki jazdy u Tomka Kulika (kulikowisko.pl) i chÄtnie pomogÄ w kwestii techniki jazdy, bÄ dĹş teĹź zakupu sprzÄtu.
Wysłany: Sro Gru 15, 2010 15:47
Killu. Bardzo mi siÄ podobaĹy Twoje fotki znalezione w necie obalajÄ ce mit o nieskrÄcajÄ cej NTV Wielki szacun. Mam nadziejÄ, Ĺźe pogadamy, pojeĹşdzimy i piwka teĹź Ĺykniemy razem. Co do przeciwskrÄtu, to coĹ na pewno swoje 3 grosze dorzucÄ w stosownym wÄ tku.
W modyfikacjach na pierwszy ogieĹ pĂłjdzie za miÄkkie zawieszenie przednie bez regulacji. ByÄ moĹźe wymieniÄ caĹe na jakieĹ z F3, jeszcze nie wiem... Na pewno hamulce bÄdÄ chociaĹź rozebrane i zregenerowane. Stalowy oplot teĹź obowiÄ zkowo. JeĹli starczy czasu i pieniedzy, to jest plan na modyfikacjÄ zadupka, kanapy, etc, bo oryginaĹ "nie do koĹca trafia w mĂłj gust". PierwszeĹstwo majÄ jednak sprawy mechaniczne.
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Gru 15, 2010 16:25
DziÄki za sĹowa uznania... Tak na prawdÄ po kilkunastu/kilkudziesiÄciu okrÄ Ĺźeniach KAĹťDY kto by tego chciaĹ moĹźe spokojnie schodziÄ na NTV na kolano Sprawa staje siÄ bardzo intuicyjna. Ale olej w zawieszeniu faktycznie minimum 15W.
A tak z ciekawoĹci, gdzie znalazĹeĹ moje zdjÄcia?
Co do zawieszenia, to akurat dzisiaj znalazĹem przez przypadek swoje notatki dotyczÄ ce tego jakie lagi teoretycznie powinny zagraÄ w NTV. Ĺťeby nie zmieniaÄ pĂłĹek i nie pakowaÄ siÄ w koszta powinniĹmy wyjĹÄ od tego, Ĺźe rura w NTV ma 41mm Ĺrednicy. Bez wymiany pĂłĹek powinny pasowaÄ lagi z:
- NT 650 '98-'01
- CB 600 '98-'06
- ZR7 '99-'00
Powinny pasowaÄ takĹźe od VFR 750, oraz CBR 600 do F3.
Mistrzem takich przerĂłbek na naszym forum jest Grzegrzol.
PozdRR
_________________ Pucuś
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Skąd: Przasnysz
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sro Gru 15, 2010 21:51
Witamy, witamy
Po przerĂłbkach zdjÄcia obowiÄ zkowo w Galerii
Pozdrawiam
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Wysłany: Czw Gru 16, 2010 09:08
DziÄki za ciepĹe przyjÄcie. Szkolenia organizujemy w sezonie na warszawskim Bemowie, na pĹycie lotniska. MoĹźemy siÄ umĂłwiÄ w ktĂłrÄ Ĺ sobotÄ i pokrÄciÄ trochÄ w kĂłĹko.
Fotki moto wrzucÄ na pewno jeszcze teraz.
ObejrzaĹem takÄ iloĹÄ stron, szukajÄ c inspiracji do przerĂłbek, Ĺźe wybacz Killu, ale nie przypomnÄ sobie, gdzie znalazĹem Twoje foty. Na pewno byĹ to jakiĹ zagraniczny potral. HawkĂłw znalazĹem sporo w takich zĹoĹźeniach, ale NTV tylko TwojÄ Moja koleĹźanka miaĹa Hawka i to naprawdÄ sÄ dwa róşne motocykle.
Witam kolegÄ; MiĹo, Ĺźe grono z Wa-wy i okolic sie powiÄksza. Ĺatwiej bÄdzie sie spotkaÄ i ruszyÄ gdzieĹ dalej jak sniegi stopniejÄ . Technika jazdy? oj to chyba Cie polubiÄ:):)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum