Wysłany: Pią Lis 26, 2010 15:15 Witam
CzeĹÄ wszystkim!
Mam na imiÄ Przemek, prawko na motocykl mam od 2 wrzeĹnia 2010 (ale kat. B od prawie 10 lat...). Prawko zrobiĹem dla wĹasnej satysfakcji no i ze wzglÄdu na spore korki w Warszawie, skuterkiem pomyka siÄ miÄdzy samochodami elegancko ;)
Moja miĹoĹÄ do Hondy trwa. WczeĹniej byĹem zarejestrowany na forum Civic 4 gen, Ĺwietne auto, gdyby nie duĹźy wiek (20 lat!) i problemy z korozjÄ (polskie solone drogi :evil: ) nie wymieniĹbym go nigdy na Ĺźaden inny. W dodatku polskie forum byĹo bardzo aktywne, Ĺwietni ludzie, a zloty niezapomniane. Mam nadziejÄ, Ĺźe tu jest podobnie ;)
Nie mam jeszcze motocykla, szukam, gĹĂłwnie na dĹugie trasy po Europie i moĹźe nawet wiÄcej... NTV poleciĹ mi sitars z forum.motocyklistow.pl. MyĹlÄ Ĺźe to fajna maszyna na pierwszy raz i chciaĹbym takÄ mieÄ ;) MoĹźe ktoĹ ma coĹ do zaproponowania? BudĹźet do 6 tys, najlepiej z okolic Warszawy, ale jak bÄdzie trzeba to siÄ i dalej podjedzie ;)
Pozdrawiam)
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Skąd: Przasnysz
Witam kolegÄ z Warszawy. Jedno co poradzÄ to pytac pytaÄ i jeszcze raz pytaÄ i jesli jakies watpliwoĹci prosiÄ o pomoc kolegow bo potem tak jak ja trzeba otwieraÄ skarbonkÄ i naprawiac naprawiac naprawiaÄ ....ehhh zycie. Ja jak bÄdÄ jechaĹ po nastepne moto (kiedys tam) zabieram ze sobÄ kogoĹ z forum jako eksperta i wiaderko wody koniecznie zimnej. Jak mi sie juĹź jakiĹ spodoba i zdecyduje sie na 100% kupiÄ to wiadro na Ĺeb ...odczekam chwile aĹź ostygnÄ i wtedy jesli nadal bedzie sie podobaĹ a kolega powie ze ok to dopiero kupiÄ:):) poczytaj i wyciagnij wnioski hihi>
Powodzenia w kupowaniu a potem duĹźo radoĹci z jazdy
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Pią Lis 26, 2010 20:28
PowitaÄ i gratulacje za sĹuszne zamiary....
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Wysłany: Pią Lis 26, 2010 21:12
DziÄkujÄ za powitanie. A swojÄ drogÄ ten pan
http://www.youtube.com/watch?v=xx7up9syaEk
zachwala NTV, ale przyczepia siÄ do tego Ĺźe wjeĹźdĹźa jajkami w bak i go uwierajÄ ... Czy to rzeczywiĹcie jest problem?
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pią Lis 26, 2010 22:24
Tylko, Ĺźe to jest Bros a Bros to trochÄ inna filozofia jazdy poczekaj trochÄ, nazbieraj jeszcze z 1000zĹ a w sezonie bÄdziesz mĂłgĹ kupiÄ motocykl w idealnym stanie z peĹnym wypasem. Poczekaj spokojnie, nie pali siÄ. Na pewno pomoĹźemy przy dokonaniu wyboru
Wysłany: Sob Lis 27, 2010 00:17
No moĹźe i tak... Mi siÄ z kupnem nie spieszy, po prostu wydawaĹo mi siÄ Ĺźe w sezonie zimowym trochÄ Ĺatwiej zbiÄ cenÄ bo maĹo chÄtnych do kupna...
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sob Lis 27, 2010 04:39
Wydaje mi siÄ, Ĺźe do kaĹźdego moto trzeba podejĹÄ indywidualnie, niezaleĹźnie od tego, jakÄ mamy porÄ roku. Na pewno na zimÄ konkurencja na rynku wtĂłrnym znacznie siÄ osĹabia, przez co niektĂłrzy przesadzajÄ z cenami... Czy zimÄ moĹźna kupiÄ taniej motocykl... MyĹlÄ, Ĺźe od osoby prywatnej nie koniecznie, ale u handlarzy na pewno coĹ da siÄ zdziaĹaÄ, zwĹaszcza, Ĺźe zima w branĹźy motocyklowej jest okresem martwym. MoĹźna wiÄc przyjÄ Ä jakieĹ tam zaĹoĹźenia, ale kaĹźdy motocykl ma innÄ historiÄ i do kaĹźdego trzeba bÄdzie podejĹÄ indywidualnie. Jak znajdziesz coĹ, co wpadnie Ci w oko - wrzuÄ zdjÄcia i powiemy Ci, co o tym myĹlimy.
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 825 Skąd: Sławków
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 06:10
CzeĹÄ!
Cena w zimie moĹźe jest niĹźsza, ale za to wybĂłr chyba trochÄ mniejszy to nie znaczy, Ĺźe rodzynki siÄ trafiajÄ chyba pozostaje trzymanie rÄki na pulsie i wyczekiwanie na trafienie tej jedynej
Powodzenia!
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 18:58
Witam.
@zaleszniak, ja z WesoĹej takĹźe niedaleko mamy do siebie
Tak przeglÄ dam ogĹoszenia, ciÄĹźko coĹ upolowaÄ, zwĹaszcza niedaleko Warszawy. Jeden forumowicz z Kielc sprzedaje, moĹźe siÄ uda w przyszĹy weekend podjechaÄ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum