Czy myślicie, że konieczna jest wymiana uszczelki pod głowicą? silnik chodził w miarę dobrze i nie dymił. Jutro zerknę jeszcze w olej czy są tam jakieś ślady płynu chłodzącego.
[ Dodano: Pią Lis 05, 2010 15:52 ]
Założyłem nowe łożyska w główce ramy i przerobiłem nakrętki wstępnego ustawienia sprężyn przedniego zawieszenia(preload adjusters). Adjustery pochodzą z jakiegoś torowego blejda, więc musiałem się troszku namęczyć, aby pasowały do lag od vfr. Jako, że żaden ze mnie lakiernik postanowiłem, że nie będę lakierował ramy drugi raz, żeby czegoś nie spartolić. zamiast tego spoleruję ramę i nawet już zacząłem:
Pomógł: 15 razy Wiek: 57 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1797 Skąd: Tarnów
Wysłany: Czw Gru 16, 2010 22:46
Chłopie jesteś prawdziwym artystą
Oglądając te maluneczki szczęka mi pier......ła o klawiaturę
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
grzegrzol Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 396 Skąd: LONDON
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 01:24
Trochę ostatnio odpuściłem sobie Brosa bo mam wiele innych spraw na głowie. Do tego jeszcze pogoda nie sprzyja do siedzenia w nieogrzewanej szopie. Ostatnio grzebię przy silniku wymieniłem już uszczelkę pod głowicą i ustawiłem zawory. Teraz muszę dokładnie wyczyścić silnik i jak się trochę ociepli to go pomaluję. Prace ruszą po nowym roku bo w sobotę jadę do Polszy. Zyczcie mi powodzenia i coby mnie nie zasypało na trasie.
jaram sie czarnym ! jaki to lakier? zwykły akryl + klar?
grzegrzol Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 396 Skąd: LONDON
Wysłany: Wto Lip 05, 2011 09:05
Używam farb House Of Kolor i jest to czarna baza na której namalowałem wzór białą bazą, potem poszedł na to Persimmon candy red i znów trochę czarnego i później bezbarwny. Niestety koloru persimmon już nie produkują więc resztę sprzęta będe musiał pomalować innym odcieniem.
Super są te malunki,na silniku a masz jeszcze inne jakieś z zabawy aerografem? chętnie sam bym zamówił u ciebie jakiś rysunek na razie nie mam pomysłu,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum