Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 654 Skąd: Szewna
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 16:13
Znalazłem ciekawy temat na FM. Proponuję po wstępie (który się trochę ciężko czyta) przełączyć od razu na ostatnie strony tematu (są tam przykładowe filmiki).
Dla osób, które nie mają konta na FM. Jeden z forumowiczów przerabia oryginalne tłumiki (nawet nowe sprzęty do niego trafiają), są głośniejsze, jest możliwość dokupienia dbkillera. Wysłałem mu maila z zapytaniem o cenę zestawu do NTV. Dam znać jak będzie odpowiedź.
Pozdrawiam
mati_osw [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 22:01
Szanowny kolego! ja w swojej NTV posiadam moim zdaniem bardzo glośny wydech(przelot) Yoshimury (dający "podobno 115dB) i się świetnie sprawdza przy wyprzedzaniu-chodzi i o bezpieczeństwo, tylko czasem Miśki się krzywo patrzą jak się od dołu dociśnie i bardzo łatwo dorobiłem przejście na niego... ;)mała demonstracja ....http://www.youtube.com/watch?v=NkdRj2aUCbc
a ja jako ze lubie swoj wydech - ale niestety mam długi wiec i cichszy - zainspirowany i zaciekawiony efektem pozbawienia dbkillera i sprawdzenia jak gada postanowilem wziąć do ręki wiertarkę i uczynić go głośniejszym - myślałem, że będzie głośniej - jest - fajnie, a w trasie przy skali predkosci 80 - 140 - praktycznie bez zmian - przynajmniej dla mnie, osoby jadace za mna nie narzekają więc pozostaje mi się cieszyć z pięknego dźwięku....
jako, że trochę brzydko wygląda po rozwierceniu nitów (zeslizgnęły się i dziury wieksze) i uporczywym wyciąganiu (ślady ze śrubokręta) postanowiłem go nieco uładnić i jestem w trakcie przygotowywania końcówki chromowanej - już prawie gotowa tylko dopolerować śruby oraz samą '
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 654 Skąd: Szewna
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 00:59
Miguś, zrobiłbyś jakieś nagranie jak to brzmi na długim tłumiku. Ja robiłem ten zabieg na krótkim, teraz mam taki jak Ty i zastanawiam się nad różnicą.
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 450 Skąd: Kotlin
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 10:54
Ja u siebie zrobiłem coś podobnego, tylko z cienkiej aluminiowej blachy. Dzięki temu, że aluminium jest w miarę miękkie, mogłem "przetłoczyć" wewnętrzny otwór.
Wbrew pozorom przerobienie moto na głośniejszy ma pewien głęboki, praktyczny sens może nawet poprawia bezpieczeństwo motocyklisty. Kumpel podgłośnił swoją Suzi i zauważył. że samochodziarze znacznie szybciej ograniają się i rozstępują gdy dojeżdza do skrzyżowania
Sam wszelako przyznał, że korki w uszach musi wozić:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum