Napisałem, że chętnie bym coś takiego nabył, ale ceny tych części w salonie hondy są wysokie - dokładnie:
- osłony na ręce - 251 PLN
- osłony na nogi - 461 PLN
(dane z października tego roku) ... i nie mam na nie kasy, ale gdyby trafił się jakiś zamiennik lub jakaś manufaktura, która wykona elementy na wzór orygilału, za rozsądną cene, to byłbym zainteresowany.
Z moich doświadczeń: podczas jazdy w deszczu chyba najbardziej narażone na przemoczenie są stopy. Ja jeżdzę w wojskowych desantach więc przy krótkich wypadach jest OK, ale w czasie dłuższej podróży w deszczu może być różnie. Co do ochraniaczy na ręce, to jak wyczytałem w necie, po ich zamontowaniu struga powietrza jest bardziej odchylana na zewnątrz na wysokości barków, co poprawia komfort jazdy - szczególnie przy wyższych prędkościach lub w deszczu (mniej się moknie) - no i oczywiście cieplej w ręce.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 491 Skąd: Olsztyn/Nadarzyn
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 12:29
Muszę przyznać, że faktycznie by się przydały osłony na ręce i nogi.
Co do szyby to zakupiłem turystyczną od mgg za 170 zł. Przy moich 180 cm wzrostu w końcu jest cisza i kark nie napier...a od ciągłego schylania się aby dać odpocząć uszom od ogłuszającego wycia wiatru
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum