Jestem nowy na forum ale może by tak stworzyć dział z manualami - trochę opisu, kilka fotek - myślę, że coś takiego przydało by się - zwłaszcza tym trochę mniej obeznanych z mechaniką - jak ja ....
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 491 Skąd: Olsztyn/Nadarzyn
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 16:31
A może raczej "Problemy techniczne".
Swoją drogą to troszkę mnie stresuje ten deficyt dostępności serwisówek Devillki w internecie. Motocykl jest produkowany zdaje się że od 1998r. i przez te parę lat nikt nie wrzucił skana do netu w innym języku niż hiszpański.
W księgarniach internetowych też się nie uświadczy instrukcji w języku polskim.
Rozpytajcie się po znajomych, może się trafi jakiś egzemplarz do zeskanowania.
Kermadec miałby przynajmniej generowany większy ruch na forum
Nie chodzi mi o zamieszczenie linków do czegoś, ale stworzone przez użytkowników forum manuale (trochę tekstu + zdjęcia z konkretnej czynności). Myślę że takie CO? było by pomocne każdemu, kto chce sam trochę pogrzebać przy swoim moto, a ma obawy czy podoła.
Osobiście korzystałem z takich stworzonych przez forumowiczów dokumentacji przy drobnych pracach przy swoim samochodzie (Punto) i uważam że rzecz jest godna uwagi. Nawet drobne i dla niektórych śmieszne rzeczy mogą stanowić barierę dla innych - a z taką pomocą będzie łatwiej - no i ruch na forum niewątpliwie wzrośnie.
Tak dla przykładu - dzisiaj próbowałem nakleić tankpad - powiecie banał - ja też tak myslałem do dzisiaj - wynik jest taki, że muszę kupić nowy ... "0" />
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum