Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
bezdomne psy szukaja domu, mozliwy transport w Polske
Autor Wiadomość
wally 

Wysłany: Czw Sty 21, 2010 12:21   bezdomne psy szukaja domu, mozliwy transport w Polske

Koks ma ok. 6 – 7 lat . Został znaleziony w jednej z podzamojskich miejscowości. Błąkał się bardzo długo , obrzucany kamieniami, przeganiany. Obecnie przebywa w domu tymczasowym.

Koks to spokojny, cierpliwy pies , bez oznak agresji. Lgnie do ludzi, domagając się uwagi i pieszczot.

Koks świetnie radzi sobie w domu; nie niszczy, zachowuje czystość, potrafi chodzić na smyczy.

Jest zaszczepiony i odrobaczony.

Możliwa pomoc transporcie psa.

Kontakt 609 160 440

Fabian ma ok. 5 lat; zabrany został z zamojskiego schroniska. Nie było mu tam łatwo; świadczą o tym liczne blizny na całym ciele. Ze swoim spokojnym usposobieniem ciągle narażony był na ataki większych od siebie psów. Obecnie przebywa w DT w Zamościu i czeka na własny dom.

Fabian jest spokojnym, dostojnym psem, łagodnym w stosunku do ludzi i innych czworonogów.

Lubi spacery, na których chętnie bawi się i biega.

Jest zaszczepiony i odrobaczony.

Możliwa pomoc w transporcie psa.

Kontakt 609 160 440

Borys 
Premium User
mistrz OBI

Wysłany: Czw Sty 21, 2010 12:51   

... nie moge.. mam juz dwa piesy (jeden tez ze schroniska) i kolejny przyjedzie niedlugo od ciotki z Zurichu (chore przepisy mieszkaniowe)...

sgtcop13 
Premium User

Wysłany: Czw Sty 21, 2010 14:14   

Popieram inicjatywę znalezienia domu tym czworonogom. Niestety ja już mam coś gorszego od psa- to jamnik. :?

Borys 
Premium User
mistrz OBI

Wysłany: Czw Sty 21, 2010 20:44   

U mnie na wsi wielu sasiadow ma jamniki :) . Kiedys jak mieszkalem w Zgorzelcu znienawidzilem ta rase, bo sasiad-alkoholik mial takiego, a ze sasiad agresywny i kawal buca to pies tez szedl tym sladem (no moze nie pil tylko). Rzucal sie do kostek i gryzl w lydki.

Teraz sasiadow mam spokojnych, ale ich jamniki tez sie rzucaja i gryza, ale juz tego ich zachowania tak nie odbieram jak kiedys :) . Polubilem je nawet, troche je rozumiem - bronia swojego, czasem az nad wyraz (poza ogrodzeniem). Fajne psiaki i tyle! :) Charakteru im odmowic nie mozna :)

A zeby nie bylo OT - popieram goraco prosbe Wally 'ego, jesli ktos uwaza ze moze mu sie przydac piesek, to na pewno go potrzebuje!!! Piesy ze schroniska sa bardzo wdzieczne i odwzajemniaja sece jakie im nowy wlasciciel daje. W dodatku potrzebuja tego kawalka wlasnego domu jak zadne inne! Popytajcie sasiadow, rodzine, moze jednak...

wally 

Wysłany: Czw Sty 21, 2010 22:31   

Dzieki chlopaki za odzew, serce sie kraje jak sie patrzy ile krzywdy czlowiek potrafi wyrzadzic zwierzakowi ktory oddaje ludziom cale psie serce, wiem ze to brzmi jak naglowek taniego tekstu z "pudelka" ale tak jest. Wszystkie psy z fundacji Emir sa odrobaczone, zaszczepione - suczki sa sterylizowane. Staramy sie transportowac psy do nowego domu w miare mozliwosci ( z Zamoscia mamy wszedzie daleko), weryfikujemy jednak nowych wlascicieli zeby pies nie trafil z deszczu pod rynne. Jesli macie odrobine czasu pomozcie, popytajcie dajcie znac

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Czw Sty 21, 2010 23:46   

Podaj jakiś link do strony fundacji. to powieszę na opisie...

Skorpionwr 

Wysłany: Pią Sty 22, 2010 00:32   

Ja co prawda mieszkam na wsi ale mam dwa psy., jeden ze schroniska a drugi to "przybłęda"

wally 

Wysłany: Pią Sty 22, 2010 13:46   

http://www.schronisko.la.org.pl/

Odpowiedz do tematu