Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kupić, nie kupić, jechać, nie jechać, darować sobie?
Autor Wiadomość
sitars 
Premium User

Wysłany: Sro Gru 02, 2009 16:52   Kupić, nie kupić, jechać, nie jechać, darować sobie?

Witam

Ponieważ nie znalazłem podobnego tematu, pozwolę sobie założyć wątek o ogłoszeniach sprzedaży. Sam przeglądam teraz rynek ntv w Polsce i ogłoszeń trochę jest, w niektórych przypadkach nie mogę się jednak zgodzić z optymizmem sprzedających (w kwestii stanu motocykla). Jeśli byliście coś oglądać, piszcie, może warto jechać i kupić, jeśli trafiła się padaka dajcie znać w tym temacie.

Pierwszy link:

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=M1620614

Widział może ktoś ten sprzęt?

Pozdrawiam

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Sro Gru 02, 2009 17:07   

Jak dla mnie wszystko super, tylko sprzęt wygląda tak, jakby był cały lakierowany. Włącznie z felgami i ramą... Osobiście nie widzę w tym nic złego... Ludzie lakierują motocykle nie tylko po wypadku... Może ktoś był po prostu estetą i drażnił go porysowany lakier. Wszystko wygląda na bardzo zadbane. Może nawet za bardzo...

TomekT
[Usunięty]

Wysłany: Sro Gru 02, 2009 23:11   

Witam ma też trampka ale forumowicze z forum trampka go niestety odradzili bo to jest tylko na sprzedaż robione :roll: ale nie musi tak wcale być. Trza szukać do skutku i najlepiej od kogoś z forum kupić bo wiadomo co się bierze 8) chyba :roll:

Pozdro i owocnych poszukiwań , ja też szukam debilki dla siebie :lol:

Borys 
Premium User
mistrz OBI

Wysłany: Czw Gru 03, 2009 02:37   

Wlasnie, popieram! Szukaj u ludzi z Forum :)

Tamta NTV na fotkach wyglada ladnie, ale wszystko sie okaze jak pojedziesz i posluchasz osobiscie jak pracuje..

Pozdrawiam i zycze owocnych poszukiwan :)

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Czw Gru 03, 2009 09:35   

A ktoś w ogóle chce jechać konkretnie po ten motocykl? Jak coś, to ja mieszkam jakieś 50km od Zawadzkiego, więc może będę mógł podjechać z interesantem i spojrzeć chłodnym okiem na żywo :wink:

BartekOpole 

Wysłany: Pią Gru 04, 2009 14:03   

Cześć podepnę się pod temat i pytam o radę co wybrać http://www.allegro.pl/ite..._przebiegu.html

z dodatkowych info to że moto "miało rozbitą czachę" jak to określił sprzedawca, wymieniono tłumik. Sprzęt musiał mieć jakiś dzwonek. Co do przebiegu to nie wiem czy realny. Drugie moto http://www.allegro.pl/ite...ekna_tanio.html

moto także malowane podobno bez wypadkowe. Piszcie liczę na wasze opinie. Czym się sugerować, ceny dość zbliżone choć różnica to ponad dwa klocki....

PZDR

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Pią Gru 04, 2009 14:52   

Widzę, że masz na celowniku NT... Ubzdurałem sobie, że myślisz o NTV, więc z NT nie pomogę za bardzo... Powiem może po prostu, co mi się rzuca w oczy...

Niebieska:

Po pierwsze z opisu wynika, że sprzęt jest od handlarza, więc trzeba być szczególnie wyczulonym! Czarna folia może zakrywać jakieś uszkodzenia tłumika, a to może świadczyć o tym, że motocykl leżał na prawej stronie. Warto więc przyjrzeć się pokrywie kufra, klamce, końcówce kierownicy itp. szukając śladów uszkodzeń i lakierowania. Zaślepki w ramie są czarne a powinny być chyba w kolorze ramy. Na błotniku jest jakaś naklejka - warto upewnić się, czy jest to naklejka seryjna i czy znajduje się we właściwym miejscu, pod właściwym kontem itd. Zacisk hamulca przedniego jest jakoś podejrzanie ładny... Poza tym nie wiem, czy seryjnie jest w czarnym kolorze z białymi napisami... Jakoś tak dziwnie mi to wygląda... Na silniku jest jakaś dziwna czarna plamka z jasną otoczką... Ciekawe, co to? Ha! Właśnie zauważyłem, że klamki sprzęgła są w kolorze czarnym! Nie podoba mi się to - zwłaszcza, że śruba regulująca sprzęgło jest srebrna :( Na oko kierownica jest trochę krzywa... Przy lewej manetce zdaje się być trochę niżej (nieproporcjonalnie do pochyłu motocykla)... Może to tylko odrobinę skręcona kierownica, albo coś innego, ale warto zwrócić na to uwagę przy oględzinach. Zdjęcia są raczej kiepskiej jakości, więc chyba nic innego nie wychwycę... Przebieg wysokości 7k km wydaje mi się mało prawdopodobny... Więcej nabija się w ciągu jednego sezonu... Na miejscu warto obadać stan gum na manetkach, podnóżkach, stan kanapy, lakieru pod siedzeniem itd. To może sporo powiedzieć o przebiegu... Na pewno warto sprawdzić ten motocykl na żywo! Zwłaszcza, że nie jest daleko.

Czerwona:

Tutaj już na pierwszy rzut oka widać, że motocykl jest malowany! Z resztą wg. najlepszej opinii lakierników czerwony kolor kładzie się najtrudniej... Na błotniku naklejka wygląda podobnie do tej NT w kolorze niebieskim. Zacisk też podobny - widocznie nie zwróciłem na to uwagi oglądając NT na żyto :wink: Naklejka na zbiorniku paskudnie naklejona - mnie by to drażniło! Klamka hamulca może być trochę wygięta, albo to kwestia regulacji (bo w deauville była już taka możliwość). Zaślepki na ramie też są czarne - czy panowie z Hondy naprawdę seryjnie odwalili taki numer!? W sumie tutaj zdjęcia też są raczej słabe, więc nie wiele potrafię powiedzieć.

math1982

Wysłany: Pią Gru 04, 2009 15:16   

A lusterka nie powinny być w kolorze w jednej i drugiej?

mlynaszz 

Wysłany: Pią Gru 04, 2009 16:28   

Wydaje mi się, że w czerwonej brakuje jeszcze dodatkowo plastikowej "osłony chłodnicy" czyli czarnego plastiku "otaczającego" lagi i łączącego lewą i prawą stronę motocykla od przodu. Powinna ona być widoczna na ostatnim zdjęciu, a nie jest. Dodam, iż ja takiej też nie posiadam i o jej istnieniu dowiedziałem się porównując moje moto z inną devilką.

Co do lusterek, mam w kolorze (ewidentnie malowane), ale to chyba wyjątek, bo większość widywanych ma czarne. Niemniej mi te kolorowe sie bardziej podobają.

Spark445
[Usunięty]

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 12:36   

Niebieska:

1. Brak oryginalnych śrub mocowania owiewki (górne)

2. Lusterka są o.k. , nie muszą być w kolorze nadwozia, chyba że ktoś pomalował je.

3. Zaślepki przy ramie wg.mnie są o.k., ale ja mam w kolorze ramy - srebrne.

4. Klamki sprzęgła o.k., ale śruba regulacyjna jest w innym kolorze. Chyba powinna być czarna.

5. Nie wierzę w wymianę płynów przed sprzedażą, ani synchronizacją gaźników. Jeśli moto chodzi w miarę dobrze , handlarz nic nie dołoży. Nie wymieni płynów, ani nie będzie grzebał się przy gaźnikach. Taka jest moja opinia, ale mogę się mylić.

6. Jeśli obie były malowane, to musi byc jakaś przyczyna.

7. Ceny części zamiennych (nowych u dilera) to kosmos.

Czerwona:

trudno coś powiedzieć, zdjęcia nie są zbyt wyraźne. Napewno w przypadku kupna, trzeba obejrzeć i się śmignąć.

romas
[Usunięty]

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 17:42   

Niebieska-tylko przebieg sie zgadza:)więcej info u mnie albo aftysa.

damikss
[Usunięty]

Wysłany: Sro Gru 09, 2009 23:13   

bez przesady klamki maja byc czarne ,zaslepki tez czarne .ja bym sie niebieska interesowal .to motor turytyczny na tym sie jezdzi a nie pokazuje znajomym czy zeby stal w garazu.kazdemu sie mogla przygoda trafic.jak rama prosta niepospawana ,silnik dobrze chodzi i reszta to bym sie zastanawial.na plastkach sie nie jedzi a peknac moga od mocniejszego przycisniecia. kolektory nie pordzewiale na jednym mala wgniotka.

ogldnac przejechac sie .sprawqadzic lagi czy rdzy nie ma .idealy stoja w salonie.a i tak nie zawsze.

mi dewilka przwrocila sie w garazu .i to tak nieszczesliwie ze pekl boczek, tez malowalem i byla bez naklejek . jak bym rzucil na forum fotke to zaraz krzyk ze po dzwonie itd.wiec trzeba samemu ogldnac .wazne zeby sprzedajacy nam mniej wiecej powiedzial o przygodach a nie uparcie twierdzil ze igla ,takich nalezy unikac . a drobne przygody sie zawsze moga zdazyc. jezeli ten przebieg bylby prawdziwy to bral bym w ciemno 50 tys na spokojnie mozna by robic.sprawdzic czy opony fabryczne czy akumulator fabryczny.

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Czw Gru 10, 2009 02:54   

Spokojnie... Nie chodzi o to, że na zasadzie konsensusu podejmujemy decyzję, że dany egzemplarz to trup! Zawsze warto podjechać i sprawdzić, jeżeli jest blisko i jest się poważnie zainteresowanym! Ale jak już się pojedzie, warto też wiedzieć na co zwrócić uwagę zarówno na miejscu, jak i przed wyprawą na oględziny! Wszystko ma wpływ na cenę!

Odpowiedz do tematu