Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 810 Skąd: opole
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 14:39 Gdzie dostać plastiki?
Otóż zamierzam kupić trampka i zwracam się do wad- drodzy forumowicze z prośbą o jakieś namiary gdzie można kupić przednia czachę jak tu http://moto.allegro.pl/it...duro_dakar.html albo coś podobnego. Zamierzam zrobić tego trampka pod własne gusta ale nigdzie nie mogę znaleźć takiego typu owiewek. Ktm adventure 950 i 990 ma też niezłe także też mogą być Jeżeli ktoś ma jakieś dojścia do tanich, bo oryginały ceny oryginałów mnie przeraziły proszę o jakiś kontakt albo adres do sklepu, handlarza itp
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 14:59
A dlaczego akurat trampek?
Co do części, to poszukaj za granicą. W USA plastiki podobno są tanie jak barszcz... Poczekasz trochę, ale będziesz miał tanie i oryginalne plastiki... Tak więc ebay.com
Pomógł: 8 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 286 Skąd: Szkieletczyzna
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 21:32
Tomek, zapytam z ciekawości co chcesz osiągnąć dzięki tym przeróbkom, czy chodzi tylko o wygląd co w wypadku tej owiewki wg mnie tylko pogorszyłoby sprawę czy też o coś innego... ?
Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 810 Skąd: opole
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 23:04
Killu, bo mam okazję tanio takiego kupić, lekko pozbawionego plastików, ale jak dla mnie to i tak to jest na plus bo w oryginale on jest ochydny.
Mateo, w sumie tylko dla efektu wizualnego, ale też praktycznego, chce zamontować jakąś czachę z wysoką szybą która będzie dobrze chronić przed wiatrem. Zastanawiam się jeszcze nad przodem z v-stroma. Ogólnie to musi być coś wysokiego z dobrymi światłami.
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 00:56
Jak z dobrymi światłami, to powiem tyle, że ja nie widziałem jeszcze lepszych świateł, niż w V-Stromie Pod tym względem bije on chyba WSZYSTKIE seryjne konstrukcje Poza tym nie odwalaj maniany z przesiadką na trampka, bo to krok w tył (moim zdaniem)... Poczekaj i dozbieraj do seryjnego V-Stroma. NTV możesz sprzedać, V-Stroma możesz sprzedać... Ale z Ufo-Trampkiem może już nie być już tak łatwo...
Pomógł: 10 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 01:28
Killu, Trampek jest specyficzny, w koncu to enduro.. Ale przyznam sie, ze jezdzi sie tym bardzo fajnie.. Jedno co mnie irytuje, w porownaniu ze wspaniala NTV to fakt, ze trzeba myslec o naciaganiu, smarowaniu, sam wiesz o co chodzi . Gdyby tylko mial wal, to bylby swietnym elementem uzupelniajacym, a moze nawet alternatywnym .
Odnosnie powyzszego linku. Znam ta firme, bylem u nich pare razy, maja siedzibe bardzo blisko mojej miesciny. To BMW F650 ktore stoi obok kisi sie u nich conajmniej od lata... Ceny maja z kosmosu i jakos nie wydaje mi sie, ze razem z cena idzie jakosc, solidnosc czy chocby uczciwosc (przekladanie gaznikow z jednego sprzeta do drugiego, byle tylko klient mial udana jazde probna to troche niehalo)... Nie chce mowic o nich zle bo podobno sa klienci z nich zadowoleni, ale zainteresowanym polecam daleko idaca ostroznosc..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum