Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Proszę o radę i weryfikację
Autor Wiadomość
TomekT
[Usunięty]

Wysłany: Pią Gru 04, 2009 22:53   Proszę o radę i weryfikację

Witam jak w temacie nie wiem czy warto się zainteresować :roll: przyjmę każdą podpowiedź :twisted: http://moto.allegro.pl/it..._deauville.html

dziękuję i pozdrawiam :P

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Sob Gru 05, 2009 01:02   

Myślę, że powstał już temat dotyczący ofert z allegro :wink:

Niewykluczone, że motocykl leżał na którejś stronie... Te czarne plastiki na bokach (cholera wie co to jest i do czego może służyć) znacznie różnią się kolorem... Jeden jest ładny, czarniutki a drugi jakiś taki wypłowiały, wyblakły... Nie ma też naklejki na przednim błotniku tak, jak dwa omawiane w dniu dzisiejszym sprzęty... Czy to ubytek w wyposażeniu, czy lakierowany błotnik - nie wiem... Końcówki kierownicy i uchwyty pasażera też są jakieś wypłowiałe... Podobnie jak kanapa... Może to świadczyć o tym, że motocykl stacjonował na dworze i był poddany działaniu kaprysów pogody... Na lakierze (zwłaszcza czerwonym) też powinno się to odbić, chociaż na zdjęciach tego nie widać. Może to oznaka, że motocykl był lakierowany w całości... No i wesoła sprawa - zacisk jest złoty (takie widywałem na żywo, jednak w dwóch poprzednich sprzętach były czarne) a zaślepki na ramie polakierowane pod kolor ramy (poprzedniczki miały czarne zaślepki)... I wywnioskuj teraz gdzie są kombinacje? Jeżeli do tych wypłowiałych elementów dołączyć jeszcze zużyte gumy na podnóżkach i manetkach, czego na zdjęciach za cholerę nie widać (jakość) - można w prosty sposób wywnioskować, że przebieg motocykla jest mocno nierealny! Na koniec dodam jeszcze, że sądząc po otoczeniu motocykl jest raczej wystawiony przez handlarza a Ci znają różne tricki. Zauważcie, że tablice rejestracyjne są z motocykla zdjęte! Zalecamy więc szczególną ostrożność :wink:

mlynaszz 

Wysłany: Sob Gru 05, 2009 01:46   

Też mam pod kolor ramy, może to kwestia rocznika?

Mnie zastanawia inny fakt. Często sprzęty sprowadzane wyposażone są w krótką szybę. Z własnego doświadczenia wiem,że o wiele wygodniej jeździ się z wysoką, turystyczną. Czemu więc taki angol, czy inny francuz nie zdecydował się na zmianę???? A może to kwestia rachunku handlarza? Krótka jest tańsza od wysokiej i w rozbitka taką lepiej włożyć????

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Sob Gru 05, 2009 01:58   

Pewnie we wszystkim masz rację :wink: Poprzednie sztuki były nowsze.

aftys6 

Wysłany: Sob Gru 05, 2009 17:37   

Uchwyty pasazera sa pokryte gumą i lubią płowiec. Co do osłon gmoli, starczy chwila nieuwagi w gaarzu. kładziemy motocykl na boczek. Uszkodzen zero, a peka osłona gmola. Zaciski brembo zawsze sa zlote.

Co do ceny to umiarkowana. Niesttey motocykl totalnie goły. Zero dodatkowych akcesorii.

TomekT
[Usunięty]

Wysłany: Nie Gru 06, 2009 22:25   

Witam, dzięki za spostrzeżenia ale zobaczcie co za idiom te same zdjęcia a zupełnie inne info http://moto.allegro.pl/it...50_deuvill.html to trzeba być niespełna rozumu żeby coś takiego robić :evil: "0" /> :twisted: , i jak w polsce będzie dobrze!!!!!! :? :? Pozdro

mirekk 

Wysłany: Nie Gru 06, 2009 23:01   

Jak znajdzie kupca KUP TERAZ za 11 900zł to dopiero kupi to moto za 8 900zł:> czysty zysk;)

Fidel 
Premium User

Wysłany: Nie Gru 06, 2009 23:21   

Trzeba się umówić z tym kolesiem z Warszawy na jazdę próbną :wink: ciekawe co powie

math1982

Wysłany: Pon Gru 07, 2009 09:33   

[quote=Nie ma też naklejki na przednim błotniku tak, jak dwa omawiane w dniu dzisiejszym sprzęty... [/quote]

Ową naklejkę mają tylko sprzęty wyprodukowane od 2002 r. (końcówka 2001 r.) wzwyż, ponieważ mają Combined Brake System.

yacey 

Wysłany: Pon Gru 07, 2009 11:27   

To chyba zaszła jakś pomyłka ze zdjęciem, bo przecież i sprzedający jest inny i opis motocykla też zupełnie inny.

Spark445
[Usunięty]

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 11:47   

Włączę się do dyskusji.

Zdjęcia pochodzą z tego samego miejsca, opis jest inny. Dziwnym trafem większość sprzętu z lat 98-2002 posiada przebieg 25-40 tys. W moim przypadku też tak było - 37,5 tys. motocykl ze Szwajcarii, rocznik 98. Może to przypadek. Długą szybą też bym się nie sugerował. Ja nie lubię z nią jeździć, pomimo ze wygodniejsza. Ogranicza mi za bardzo pole widzenia.Co do hamulców, mój ma Brembo (złoty), a w poźnijszych modelach był już Nissin (czarny zacisk, nie jestem pewien czy od 99 r.). Rok 2002 to przede wszystkim CBS i zmiany polegające na obniżeniu wibracji silnika, wprowadzeniu dodatkowego obiegu powietrza, obniżenie i redukcja spalin, mocowanie tłumika, ale przede wszystkim CBS. Zatem ten z 99 roku nie może mieć CBS - a ma naklejkę. Albo ktoś przykleił bez orientu, albo jest to jakaś grubsza sprawa i lepszy cwaniak. Najlepiej umówić się na jazdę, co też nie daje 100 proc.gwarancji. Ciekawe co powie gość z Warszawy na propozycję próbnej jazdy?

aftys6 

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 12:53   

CBS był bodajrze od 2001 albo 2002.

Układ był już na zaciskach Nissin.

Co do przebiegów to są one jakieś śmieszne. Ja kupowałem w 2007 devilke i miała 44 tys. Jakoś mało jak na francję. Teraz po 2 pełnych sezonach mam juz 71 tys.

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 15:50   

Proponuję zrobić takie kompendium wiedzy na temat Deauville... Co w jakim roku się zmieniało etc.

Warto też pamiętać, że pierwsza rejestracja i data produkcji, to dwie różne rzeczy a mimo wszystko w urzędach często są traktowane zamiennie :/

Co do przebiegu, to ja nie zwracałbym na to większej uwagi... A szukając sprzętu mającego za sobą około 10 lat raczej nastawiałbym się na poszukiwanie większego przebiegu! A dlaczego? Ano dlatego, że większy przebieg jest bardziej prawdopodobny i zmniejsza nieco potencjalne ryzyko, że przy sprzęcie ktoś kombinował! Taka moja teoria...

yacey 

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 16:13   

Mysle, ze jednak w urzedach rozrozniaja date produkcji od daty pierwszej rejestracji. A odnosnie wieku motocykla i przebiegu to sie zgadzam, choc bywaja i wyjatki. Zapewne takim bedzie moja devilka. :D

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 16:35   

Yacey, wiem bo wielu znajomych odmłodziło sobie w taki sposób o rok samochody sprowadzone z za granicy! Takie akcje naprawdę mają miejsce!

Odpowiedz do tematu