Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 11:15
Info od speca:
"serwuss, temat troche ciezki... jak nie robiles to mozeszmiec probemy... kup wysprzeglik i pompe sprzegla od VFR, badz tez poszukaj pompy sprzegla od inej hondy- ja mam srebrna pompke i nie miala mocowania lusterka, a wem ze sa jakies czarne z mocowaniem pod lusterko- posuzkj takiej na allegro... zdejmij dekiel i wytnij diaxa ten garb od sprzegla mechaniczego a nastepnie wstaw plaskownik aluminiowy grubosci 4mm i zaspawaj- obszlifuj ladnie dekiel aby byl ladki po spawaniu karz dospawac taki pasek, symetryczny do pozostalych... nastepie idz z tym deklem i wysrzeglikiem do frezera, niech roztoczy otwor w deklu pod wysorzeglik- musi takze splaszczyznwac powierzchnie pod wysprzeglikiem aby bylo szczelne polaczenie... ustawiasz wysprzeglik odpowterznikiem do gory i zaznaczasz miejsca owtorow- nawercasz... znowu ganiasz do spawacza aby nadspawal miejsca gdze sa sruby aby byl dlugi gwint.... nawiercasz raz jeszcze i gwintujesz... dekiel gotowy... zamawiasz na allegro przewod hamulcowy o dlugoci 115cm i zarabiasz... u tokarza zamawiasz pierscien z otworem wewnterznm 10mm i srenicy zewnetrznej takiej jak simmering w wysrzegliku i tej samej grubosci... kolek od sprzegla dajesz na szlif- ostatnie 5mm musisz zeszlifowac na fi 8mm aby ladnie weszo w toczek wysprzeglika i ten piescien co toczylez... montujesz do kupy, uszczelniasz najleiej na czarny silikon i szuczelke gdyz dekiel po spawaniu bedze porecony i zalewasz plynem DOT4..."
Mam jeszcze jedno pytanie, czy podłączając obrotomierz który jest wyskalowany do 13 000 obr. bedzie wskazywał tylko do tych obrotów co ma NTV czyli max 9 000 czy też obroty będą się ukłądać według skali nieproporcjonalnie to jest silnik ma np 2000 obr a obrotomierz bedzie wskazywał 3000 obr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum