Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 491 Skąd: Olsztyn/Nadarzyn
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 21:31
Witaj na forum.
WeĹş pod uwagÄ, Ĺźe jeĹźeli "coĹ" doradzimy to tylko the oNly True Vehicle
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 22:10
Witam CiÄ i na pomoc MoĹźesz liczyÄ ale tylko jak napisaĹ Szrotrider jeĹźeli chodzi o NTV.
TomekT [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 23:01
Tak teĹź myĹlÄ bo biorÄ pod uwagÄ na pierwszym miejscu deauvillke a na drugim transalpa i szukam pytam aĹź wkoĹcu coĹ dobrego wybiorÄ, mam na oku bardzo fajnÄ deauvilkÄ ale jeszcze nie czas. Kupno przewidujÄ na poczÄ tku roku. Chyba Ĺźe coĹ siÄ trafi godnego i w dobrych pieniÄ dzach,
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 23:28
Witam!
Ja myĹlÄ, Ĺźe pomoĹźemy nie tylko w zakresie NTV... Devi i trampek, to motocykle z trochÄ innej bajki... Powiedz moĹźe, do czego ma Ci sĹuĹźyÄ motocykl
Pozdrawiam!
joy
Wiek: 55 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 242 Skąd: Poznań/Częstochowa
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 23:53
Transalp to Ĺwietny motocykl z jedynie sĹusznym silnikiem, ale ma powaĹźnÄ wadÄ: ĹaĹcuch... Wielu to nie przeszkadza, choÄ akurat dla mnie sposĂłb przeniesienia napÄdu ma pierwszorzÄdne znaczenie.
Podczas dalekich wypraw wieczorami leĹźÄ w namiocie i popijam coĹ miĹego z puszeczki, patrzÄ c jak moi towarzysze drogi pracowicie smarujÄ ĹaĹcuszki w swoich sprzÄtach, bo wczeĹniej troszkÄ popadaĹo, i macham wĂłwczas do nich: "Pozdrawiam was, koledzy! A na przyszĹoĹÄ zainwestujcie w Kardana!"...
We wrzeĹniu spotkaĹem kumpla z ĹźonÄ na motocyklach. PoszliĹmy do kawÄ i tak patrzymy na nasze maszyny stojÄ ce jedna obok drugiej: Harley Davidson Sportster 883 (to Ĺźony kolegi), Ducati GT 1000 (to sprzÄt kolegi) i moja NTV. "Patrzcie" - mĂłwiÄ - "trzy motocykle i trzy róşne koncepcje przeniesienia napÄdu". Kolega dodaje: "A z tego najlepszy pasek zÄbaty." Pytam: "Dlaczego? MyĹlaĹem, Ĺźe najlepszy jest Kardan." OdpowiedĹş brzmi: "Bo Harley stosuje to od lat, bo jest niezawodne, bo siÄ dobrze sprawdza, bo rasowo wyglÄ da itd." Po czym pojechali na zlot do Kotliny KĹodzkiej. Za WrocĹawiem strzeliĹ w Harley 'u pasek zÄbaty - wymieniony 1500 km wczeĹniej. Motocykl na lawetÄ i hajda do domu. Nowy pasek - 1500 zĹ. PogratulowaÄ niezawodnoĹci przeniesienia napÄdu i minimalnych kosztĂłw jego obsĹugi, szczÄĹÄ BoĹźe!
Koledzy (i KoleĹźanki, zwĹaszcza KaĹkaaaaaa!), tylko waĹ Kardana! Niech Ĺźyje NTV!
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 01:16
Niech Ĺźyje, niech Ĺźyje, niech Ĺźyje!!!
A wiÄc koszt jazdy HD = 1zĹ/1km + paliwo i pozostaĹe czÄĹci eksploatacyjne WolÄ jednak korzystaÄ z "niesprawdzonego", "zawodnego", "sĹabo sprawdzajÄ cego siÄ" i "nierasowo" wyglÄ dajÄ cego KARDANA 0,11l oleju raz na 3 sezon - ale "lipa" ten nasz kardan
grzegpio
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 02:26
Witam i pozdrawiam z Krakowa.Mam podobnÄ sytuacjÄ.
" zwĹaszcza KaĹkaaaaaa!" a jahaaaaaaaaaaaaaaaa kardan najlepszy na wszystko, aczkolwiek co do trampka to cud maszyna - oczywiĹcie zraz po ntv-ce
yacey
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 19:45
Jasne, ze kardan ma same plusy, ale jesli chodzi o trampka, to sa lepsze motocykle w tej klasie np. Vstrom Wiem, wiem... to nie Honda ale motocykl super
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum