Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Dostepnosc czesci
Autor Wiadomość
marian
[Usunięty]

Wysłany: Pią Paź 30, 2009 20:27   Dostepnosc czesci

Panowie..apowiedzcie jak jest z dostepem czesci do NTVki...bo tak sie zastanawiam,jak sie czasem cos wysypie...gazniki szlak trafi,albo dyfer.

Co wtedy...Bo tak ostatnio zerkalem na alledrogo..na czesci do GS500..jest tego chyba ze 12 stron...sam smigam DRka,i juz niema tak wiele...A do NTVki..no wiadomo...kurde,ale to moto jest masakra,i ciagle szukam wiecej "+"jak "-"...Bo sie zajawilem :D

Wiem ze dopiero na nastepny sezon cos bede myslal...ale kto pyta,nie bładzi :)

Pozdrawiam!!

joy 

Wysłany: Pią Paź 30, 2009 20:51   

Kolego, jeżdżę piętnastoletnią NTV z przebiegiem grubo ponad 100.000 km i mogę powiedzieć jedno: nie ma problemu z częściami! Typowo eksploatacyjne (filtry, świece, linki, klocki, uszczelki, sprzęgła) są od ręki i do wyboru, gdy chodzi o producenta. Części karoseryjne czy chociażby wspomniane przez Ciebie gaźniki - najlepiej szukać ich wśród używanych, bez problemu się znajdzie. Za dużo szukać nie trzeba, bo NTV to pancerne moto. Przykładowo: u mnie gaźniki są niedotykane od nowości (jedynie wiosenne czyszczenie, ale bez rozbierania i bez regulowania, no i - rzecz jasna - synchronizacja oraz wolne obroty) i hulają aż miło. Nie słyszałem, żeby ktoś miał problemy z gaźnikami w NTV, choć zawsze może się zdarzyć wyjątek potwierdzający regułę. Jeżeli już, to najpewniej ktoś niefachowy grzebał przy gaźnikach i rozregulował - przy japońskich gaźnikach się nie majstruje, bo można tylko spieprzyć! Nie słyszałem również, żeby ktoś miał jakikolwiek problem z - jak to nazywasz - dyfrem, w odróżnieniu od na przykład BMW, gdzie jest to pięta Achillesowa, ale nawet jeżeli ktoś szuka, to tych elementów wśród NTV do rozbiórki w bród (chętnych niewielu, bo to się zwyczajnie nie psuje).

Wracając do części... Kolego, jeździsz nienowym japończykiem, więc wiesz, że nowe części są koszmarnie drogie - najczęściej posiłkujemy się używanymi i jest git! W każdym razie moje zdanie jest takie: NIE MA PROBLEMU Z CZę?CIAMI DO NTV i nie ma się czego bać!

Pozdrawiam i gorąco namawiam do tego motocykla - nie będziesz żałował!

aftys6 

Wysłany: Pią Paź 30, 2009 22:16   

Ja dodam że z częściami do Devilki też nie ma problemu.

A o tym żeby padł dyfer to nie słyszałem chyba że zamiast przekładniowego ktoś by nalał kujawskiego ;]

Plastików też jest sporo.

Raczej jak kupisz dobry egzemplarz o wymianach poza eksploatacyjnymi możesz zapomnieć :wink:

Jedynymi przypadłościami ntv jest chyba regulator napięcia i pompa paliwowa. Ale te części też bez problemu dostaniesz :wink:

Odpowiedz do tematu