Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 64 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1929 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Sro Wrz 30, 2009 00:31
Kominki są ładne ale kominiarz musi być na etacie żeby to doczyścić po przejażdżce po mokrym asfalcie. Kolega który ma VTXa mówi, że 5min. jazdy po mokrym = 3godz. picowania do połysku. Tu NTV-ka górą 5min i gotowe
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Wrz 30, 2009 00:34
No ja sporo czasu spędziłem na pucowaniu (ręcznym) kolektorów... Już ze trzy razy w tym sezonie. Raz chciałem przyspieszyć i czyściłem papierem wodnym... Rzeczywiście idzie szybciej, jednak nie polecam... Chrom jednak matowieje przy takim traktowaniu i trzeba go później dłuuugo polerować, żeby efekt był odpowiedni.
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 64 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1929 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Sro Wrz 30, 2009 00:49
Kamil jak ktoś ma czas to pieści moto. A ja czasu zupełnie nie mam więc tylko jeżdżę (też mało) co widać po kolektorach szczególnie tym przednim. Teraz jemu to już może pomóc tylko papier ale trzeba zacząć raczej od grubszego i polerka na całego a że brak czasu więc zostanie tak jak jest, może nowy właściciel je dopieści.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum