Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 17:30
Motocykl nietuzinkowy i przełomowy... Teoretycznie mamy dwa sprzęgła pozwalające na traktowanie skrzyni biegów jako manualnej (klasyczna skrzynia z przekładnią "w nodze"), półautomatycznej (przyciski na kierownicy pozwalające na szybką zmianę biegów bez użycia sprzęgła) i automatycznej!
Nowa jednostka generuje moc nieco ponad 170km i moment obrotowy sięgający prawie 130Nm!!! Istna potęga!!! Co najciekawsze motocykl ma palić w granicach 6,5l/100km!!! No i to, co wszyscy bardzo cenimy - napęd wałem kardana!!!
Silnik V4, wtrysk paliwa, wał kardana i rozrząd na kołach zębatych, ogromna moc i stosunkowo niewielkie spalanie... Ciekawe, jak wszystko będzie wyglądało w praktyce?
Kiedy motocykl ten będzie już w sprzedaży - na pewno przejadę się do salonu Hondy, żeby sprawdzić go osobiście
Co do kontrowersyjnego design 'u... Wszyscy płaczą na dziwną lampę, oraz cały przód motocykla nie pasujący do jego tyłu... Mi osobiście nie podoba się właśnie tył...
Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1784 Skąd: Tarnów
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 20:51
Po prosty śliczności. Wszystko co najlepsze w jednym motocyklu. Na reklamowym filmiku tylko brakło odpowiednich modelek, a wtedy to już stan nirwany....:)
Wiek: 40 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 455 Skąd: lubartów/warsiawka
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 21:44
Hmm, generalnie wszystkie ułatwienia w motocyklu w stylu autpomatu, pół automatu mnie odpychają.
Co do wyglądu to blizej mu do jakeigoś futurystycznego BMW niż do sportowo-turystycznego. O założeniu centralki i bocznych pewnie można zapomnieć . Jedyne co mi się podoba to monowachacz z wałem i estetyczne felgi. Reszta taka zabawkowa i aż za nowoczesna.
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 23:44
Wygląd z całą stanowczością ma prawo drażnić... A zakup podwójnego sprzęgła, to jedynie opcja... Ja także lubię machać dźwignią i te dodatkowe 11kg zostało by szybko wymontowane i sprzedane na alledrogo Już nie mogę się doczekać pojawienia motocykla w salonie! Ciekawe jak suche dane sprawdzą się w praktyce... No i jak będzie z tym spalaniem? Bo chyba jak na takie osiągi i masę własną motocykla, inżynierowie zaniżyli spalanie o jakieś 1,5l/100km...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum