Cześć! zwróciłem uwagę na:
Brak naklejek deauville z obu stron.
Plastiki i błotnik wydają się być ponownie malowane.
śrubki którymi skręcono plastiki wyglądają dziwnie.
czasza przy lusterkach wydaje się być pęknięta.
akcesoryjna szyba.
Może to tylko kaprys właściciela, a może motocykl dostał konkretnie z przodu skoro tyle tam ingerencji?
Dziwne są te otuliny na lagach.
Na lewym boczku, tam gdzie jest kranik paliwa widać dziwną śrubę?
tłumik jest bardzo ładny
Motocykl ma już swoje lata, i nie wygląda jak nowy, nie znaczy to, że nie jest sprawny.
Ale trzeba się bardzo dokładnie przyjrzeć i wypytać właściciela.
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1783 Skąd: Tarnów
Wysłany: Wto Gru 17, 2024 16:47
Jak dla mnie to opis do d..... Nic sie praktycznie nie dowiadujemy. Zdjęcia to ten sam poziom wysiłku. Niestety najlepiej ruszyć tyłek i osobiście obczaić, najlepiej z kimś "lepiej znającym się" Ja z tamtych okolic przytuliłem moją Revere. Na forum konsultowałem, bo tu sie chłopaki znają. W końcu pojechałem, kupiłem, zapłaciłem jak za woły ale oryginał sztuka i morda się cieszy już dwa sezony. Zima długa, szukaj na spokojnie. Ciekawe oferty wrzucaj na forum, chłopaki na pewno coś doradzą. Powodzenia
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
sankra19 Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 01 Sie 2012 Posty: 22 Skąd: TSA
Wysłany: Wto Gru 17, 2024 23:24
Dokładnie, trzeba się rozglądać. Dzięki za odzew. Muszę poszukać w archiwum różnic pomiędzy rocznikami. Czas zimowy nie sprzyja niestety oględzinom. Wychodzisz do pracy ciemno, wracasz też noc.
różnic jest kilka.
Lżejsze tłoki, inny klosz reflektora, większe i bardziej "kwadratowe kufry"
System CBS. Jeździłem na obu i różnicy nie widzę.
Między lampą a szybą jest pas plastiku, w starszych jest czarny w tych po 2002 jest w kolorze nadwozia. Niby mało istotny szczegół, ale jak kolor jest inny może to świadczyć o wymianie lub naprawie czachy
A jeśli chodzi o zakup, to po fajną sztukę warto pojechać na drugi koniec kraju
Warto tez dołożyć pare stówek do fajnego motocykla, bo może się okazać, że zaoszczędzony tysiąc pociągnie Cię na 3tysiaki
Powodzenia w poszukiwaniach!
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Za takie pieniądze motocykl ma być sprawny . Nie oczekiwał bym zbyt wiele . Dobrze było by abyś obejrzał moto z kimś kto ma pojęcie o motocyklach . Ze zdjęć wiele się nie dowiesz. Ostatnie 4msc szukałem sporta ze znajomym do ok 22tyś . Każdy z tych motocykli coś miał ,to owiewki wymienione to żle pracował na ssaniu , to coś ciekło, przytarcia nie sfotografowane. W końcu znależliśmy kawe 636 na drugim końcu Polski . Ale co jest w silniku nikt tego nie wie. Wszystkie te moto mają jakąś historię a każdy z nas leżał a czym moto starsze ma wiecej tej historii
_________________ endriu
sankra19 Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 01 Sie 2012 Posty: 22 Skąd: TSA
Wysłany: Sob Gru 28, 2024 23:35
Zdaje sobie sprawę,że szukam motocykla który ma ćwierć wieku, jak i z tego, iż to hobby tanie nie jest. Moja 750 kosztowała mnie więcej, niż jest warta . Wiadomo, że najlepiej podjechać, pooglądać. Ale użytkowników forum jest sporo, więc możliwe, ze ktoś zna historię poszczególnych egzemplarzy, a to pozwala już na wstępną selekcję. Dlatego:
https://www.otomoto.pl/mo...e-ID6GU4Lk.html
i anglik do kompletu:
https://www.otomoto.pl/mo...e-ID6GVYIJ.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum