No to wjechały nowe płyny i filtry, klocki przód i tył, tarcza tył, świece i gumki przeciwpyłowe na lagach. Do tego kierownica podwyższona o jakieś 3 cm i poszerzane dekle kufrów czekają na lakierowanie w przyszłym tygodniu. Do zakupu został stelaż na kufer centralny i uchwyt na telefon
20220409_135105.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 223,83 KB
_________________ A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie. L. Staff
Interkomy na kaski zamontowane i przetestowane. Jestem pod wrażeniem czasu pracy baterii. Interphone Activ w cenie 1060 zł za 2 sztuki. Niestety menu i komunikaty w naszym języku muszę sobie dograć, ale póki co chodzi na jez. czeskim. Sparowanie z bliźniakiem albo z telefon ekspresowe. Dźwięk czysty, obsługa prosta. Mikrofon kierunkowy musi być dobrze ustawiony bo inaczej słabo słychać. Podoba mi się osobna obsługa dźwięku rozmów i muzyki. Brak muzyki w tle podczas pracy w trybie interkomu, ale to nie było dla mnie istotne, szkoda, że podczas tego trybu nie słychać komend nawigacji (słychać je podczas słuchania muzyki). Czas pracy baterii podany przez producenta to 20 godz. i to było dla mnie priorytetem zaraz obok ceny.
WhatsApp Image 2022-05-06 at 14.51.07.jpeg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 178,05 KB
_________________ A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie. L. Staff
Trafił się dzień urlopu, to wymieniłem póki co oponę z tyłu (Bridgestone BT023) na nową, przednia czeka na weekend albo na kolejny urlop (też BT023). Człowieka co zaprojektował ilość elementów do demontażu przed wymianą opony, to za delikatne części ciała powiesić. Dobrze że serwisówka dokładnie opisuje wszystko
Pomógł: 14 razy Wiek: 61 Dołączył: 24 Mar 2018 Posty: 1723 Skąd: WPR Mazowsze
Wysłany: Pon Maj 30, 2022 21:58
mrok31337 napisał/a:
Widzę, że kabel jak w moim. W sklepie typu FotoJoker będą mieli. To kable jak do aparatów Canona chyba
Gniazdko faktycznie stare jak świat elektroniki.
Już wróciłem, ale brak nawigacji online będzie mógł mnie kosztować 800 zł w terenie zabudowany, Holibka.
Jak mają wsteczną kamerę na słupie.
_________________ Pozdrawiam Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
A ja może niekoniecznie dzisiaj, a parę dni temu:
- zamontowałem nową płytę ze stelażem pod centralkę - poprzednia jakaś amatorszczyzna, podróba firmy krzak i w ogóle szkoda ryja strzępić, kufer zgubiłem na wybojach.... Nowa płyta Givi E221 idealnie pasuje, jest sztywno i wspaniale. Poprzedni albo jeszcze wcześniejszy właściciel bawił się w Michała Anioła i tyle rzeźby w montażu nigdy nie widziałem. Jestem zaskoczony że płyta sama nie odpadła w trakcie jazdy, plastiki połamane, popękane zaczepy. Wszystko odratowane z pomocą różnych klejów do plastiku, nowy stelaż zabezpieczony i prędzej rama pęknie niż stelaż odpadnie.
- nowy kufer (jak już zgubiłem poprzedni, to pękły w nim zaczepy i nadaje się jedynie jako doniczka) - wybór padł na używany Givi Maxia 3 (E55) z oparciem (Givi E111) - dwa nasze kaski, mój i kobity wchodzą. Babka zadowolona, jej zdaniem komfort jazdy się poprawił
- wymieniłem płyn w wale
Zrobiłem sobie krótki wypad do Kazimierza Dolnego (ok 150km w jedną stronę) - udało mi się zejść ze spalaniem na ~4.5L/100km, także chyba całkiem niezły wynik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum