Aha - i złamałem jedną tuleję mocowania sprzęgła ( niezły pomysł jak toto zblokować, żeby odkręcić śrubę trzymającą tarcze... ).
Blokowanie mocowania docisku bez dobrej blokady, którą można sobie zrobić samemu ze starej przekładki tarcz sprzęgłowych, nie jest dobrym pomysłem. Jeżeli nakrętka nie była nigdy ruszana i zarosła nie odpuści nawet przy indiańskim sposobie blokowania koła i wałka zdawczego, pozostaje dedykowana blokada, albo udar.
Ponowie, Panie.
Po zrobieniu rekonesansu rynku oraz podliczeniu kieszeni postanowiłem pozostać przy swojej hondzi:), ale...
Zdecydowałem się nieco podnieść komfort i lecą do mnie: podwyższona kanapa, risery na kiere oraz wyższa szyba. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale już się cieszę.
182, ale chyba mam długie nogi ponieważ czuję lekki dyskomfort. Na marginesie to jest fajna stronka z porównaniem pozycji na moto- https://cycle-ergo.com
Znamy, znamy... pół wieczora można przy tym siedzieć
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Kilka dni temu wymieniłem opony.
Po dwóch zjechanych kompletach Michelin PR2 postanowiłem zrobić epokowy przeskok
i kupiłem Michelin PR5
Na razie są na dotarciu, więc nie szaleję, ale odnoszę wrażenie, że lepiej "chodzą" w zakrętach
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Miałem tak samo. Po przesiadce na piątki moto jakby samo składało się w zakrętach i po raz pierwszy udało mi się je zamknąć
Zrobiłem zaledwie 150 km, ale mam dokładnie takie same odczucia Przód szybko się składa i ładnie wstaje
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Jeszcze nic nie zrobiłem dla devi. Na spokojnie... jak to u mnie... niedługo przegląd u diagnosty, to maszyna będzie z aku. Serwisy zawsze robię w zimę, więc już wszysyko sobie czeka na odpowiedni dzień.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Pomógł: 14 razy Wiek: 61 Dołączył: 24 Mar 2018 Posty: 1739 Skąd: WPR Mazowsze
Wysłany: Nie Kwi 03, 2022 18:50
Nie wiem, czy wypada, bo to nie Hanka, tylko dwa brutale, ale w swoich rumakach naładowałem akumulatory i glansowałem. Z jeżdżenia był wyjazd za bramę i czyszczenie tarcz hamulcowych. Klocki w porządku.
Opony pozamykane na łańcuchy, żeby nie zajebali koniokrady.
_________________ Pozdrawiam Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum