Pomógł: 14 razy Wiek: 61 Dołączył: 24 Mar 2018 Posty: 1723 Skąd: WPR Mazowsze
Wysłany: Nie Mar 27, 2022 21:53
Wczoraj rozmawiałem z kolegą motocyklistą który już w tym roku ujeżdżał nową NT. Miał słabą opinię o tym koniu.
Wiadomo, że wszystko ukryte w szczegółach a patoytuberzy napiszą co im będzie korzystniej.
Krótko:
- Honda jak zawsze z czymś dała dupy i pod ciężkimi plastikami jest parę niedoróbek wkurwiających"
Konkurencja oprócz DCT, ma więcej i w tej samej cenie.
_________________ Pozdrawiam Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Posty: 790 Skąd: Szczecin
Wysłany: Pon Mar 28, 2022 00:28
Widziałem to-to cacko jakoś w lutym na żywo. Oblazłem, oblukałem, a nie jeździłem; po prawdzie nikt wtenczas nie jeździł.
Uwagi "minusowe" z tego zdarzenia (choć doprawdy, pato-coś-tam nie jestem), od przodu poczynając:
- nieregulowana szyba w czasie rzeczywistym;
- brak jakiegokolwiek schowka dostępnego dla kierownika;
- chude, tandetne podnóżki dla załogi (stanąć na nich podczas jazdy na wybojach będzie mógł człek bezwzględnie wierzący lub ten od pejczyków w alkowie);
- nieregulowana wysokość kanapy, dla nikogo z załogantów;
- spieprzona pojemność walizek - można je powiększyć w stronę koła, do osi motka o ca. 5 cm każdy. Wtenczas, bez poszerzania zestawu, można by schować po kasku;
- no i święta-nad-świętościami-świętość --> brak wała...
Tak se paczyłem na te obrazki, czytałem te opisy i nawet przez czas jakiś dopuszczałem możliwość nabycia tego modelu, lecz powyższe przekreśla takie działanie.
To są moje spostrzeżenia z punku widzenia turysty, nie zaś "ściganta" lub "kominiarza" - oni mogą mieć inne. Inni turyści, także mogą je mieć.
markali
I ja lubię napęd wałem. I ja lubię MG. Jednakowoż wyczekam na pojawienie się V100TT (wszak koncepcja V85TT już sprawdzona i jeździ, a silnik właśnie pojawił się w V100). Grzechem wielkim zaniedbania byłoby tego "nie pożenić" ze sobą. A tradycja w postaci MG Stelvio przeca już jest. Poczekam, obaczę...
_________________ Nie jedź szybciej niż twój Anioł Stróż potrafi latać...
Pomógł: 14 razy Wiek: 61 Dołączył: 24 Mar 2018 Posty: 1723 Skąd: WPR Mazowsze
Wysłany: Pon Mar 28, 2022 21:55
Toma311 napisał/a:
Widziałem to-to cacko jakoś w lutym na żywo. Oblazłem, oblukałem, a nie jeździłem; po prawdzie nikt wtenczas nie jeździł.
Uwagi "minusowe" z tego zdarzenia (choć doprawdy, pato-coś-tam nie jestem), od przodu poczynając:
- nieregulowana szyba w czasie rzeczywistym;
- brak jakiegokolwiek schowka dostępnego dla kierownika;
- chude, tandetne podnóżki dla załogi (stanąć na nich podczas jazdy na wybojach będzie mógł człek bezwzględnie wierzący lub ten od pejczyków w alkowie);
- nieregulowana wysokość kanapy, dla nikogo z załogantów;
- spieprzona pojemność walizek - można je powiększyć w stronę koła, do osi motka o ca. 5 cm każdy. Wtenczas, bez poszerzania zestawu, można by schować po kasku;
- no i święta-nad-świętościami-świętość --> brak wała...
Tak se paczyłem na te obrazki, czytałem te opisy i nawet przez czas jakiś dopuszczałem możliwość nabycia tego modelu, lecz powyższe przekreśla takie działanie.
To są moje spostrzeżenia z punku widzenia turysty, nie zaś "ściganta" lub "kominiarza" - oni mogą mieć inne. Inni turyści, także mogą je mieć.
markali
I ja lubię napęd wałem. I ja lubię MG. Jednakowoż wyczekam na pojawienie się V100TT (wszak koncepcja V85TT już sprawdzona i jeździ, a silnik właśnie pojawił się w V100). Grzechem wielkim zaniedbania byłoby tego "nie pożenić" ze sobą. A tradycja w postaci MG Stelvio przeca już jest. Poczekam, obaczę...
to jednak dodam
- za nisko stopki ( grzeją o asfalt aż miło)
- brak elektroniki hamulców, zawieszenia i trakcji + sterowanie silnika
- coś tam jeszcze, ale już nie wspomne...
_________________ Pozdrawiam Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum